Vreau sa fiu psiholog!

Moderator: admin

Vreau sa fiu psiholog!

Postby erika_c on Tue Jan 20, 2009 4:56 pm

Buna ziua,

Am citit pe Feminis.ro un articol de dr. Gabriel Dinu. Apoi am accesat si site-ul vostru.
Sa va spun cate putin despre mine. Sunt studenta in anul 3 la Spiru Haret, sectia Psihologie, am 21 de ani si simt, stiu si am convingerea clara ca am talent si ca vreau sa devin psiholog in toata puterea cuvantului.
Momentan sunt "prinsa" intr-un job care nu are nici o legatura cu psihologia, evident. Spun "prinsa" pentru ca am un credit la care platesc 200 de euro pe luna si nu pot sa ma ocup si practic de ceea ce-mi place sa fac pentru ca trebuie sa-mi asigur aceasta suma lunara pentru rata. Nu mai zic si de taxele la facultate si de faptul ca am grija de un apartament de 2 camere in Bucuresti si de mama mea si de catzelul nostru. :roll: Mereu am fost o "buna sfatuitoare", am analizat intotdeauna orice problema pana in profunzimi. De cateva luni fac un fel de "terapie prin telefon si internet" cu un barbat din Bistrita care avea probleme in familie, dar mai ales in cuplu. Din octombrie si pana acum, am inregistrat la el (si nu numai eu, ci si el insusi) niste schimbari de personalitate si de atitudine foarte benefice pentru el. Cum sa zic... s-a schimbat in bine. Intr-un fel asta mi-a dat curaj si mi-a confirmat ceea ce stiam. Ma bucur ca transformarea lui persista si avem discutii in fiecare zi despre tot ceea ce i se intampla.
In cei 3 ani de cand muncesc, am lucrat in domeniul: bancar (receptionera, ofiter de credite), imobiliar (specialist operatiuni vanzari) si acum iar imobiliar, dar am revenit la receptionera. Asta e! Criza ne-a afectat pe toti. Tot ce vreau este sa demarez ceva, sa devin ceea ce imi este "scris" sa devin.
Cum sa fac asta, cand am responsabilitati destul de mari inca de pe-acum?

Multumesc mult!
erika_c
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 20, 2009 4:29 pm

Re: Vreau sa fiu psiholog!

Postby admin on Tue Jan 27, 2009 8:10 pm

Draga Erika,

Ma bucur foarte mult ca ai ales aceasta cale! Daca iti place atat de mult si observi ca ai impact asupra celorlalti, atunci sunt sigur ca vei deveni un foarte bun psihoterapeut. Drumul nu va fi usor si nici nu va dura putin. Urmeaza calea fireasca de formare si sigur vei ajunge sa practici in curand. Dupa facultate este nevoie sa faci un master, o formare in psihoterapie. Da-mi un semn dupa ce termini facultatea, ca sa te indrum mai departe. Sigur, in functie de ce iti doresti.
Stiu ca acum iti este greu, insa efortul va merita, crede-ma. Si eu, ca si tine, am muncit ca sa imi platesc facultatea. Imi dadeam toti banii pe cursuri, master, work-shopuri, formari, dar acum ma bucur sa practic in cabinetul meu cea mai frumoasa meserie din lume :)
Cand vei capata dreptul de practica poate o sa incepem o colaborare. Pana atunci... rabdare si multa munca!

Succes!
Psihoterapeut Gabriel Dinu
www.psihosolutii.ro
admin
Site Admin
 
Posts: 49
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:53 pm

Re: Vreau sa fiu psiholog!

Postby erika_c on Thu Feb 12, 2009 5:25 pm

Multumesc mult de raspuns...
As mai avea o intrebare. La un moment dat cineva mi-a spus ca pentru a deveni psiholog in toata regula trebuie sa faci mai intai tu, ca om, terapie, este adevarat?

Multumesc anticipat!
Erika
erika_c
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 20, 2009 4:29 pm

Re: Vreau sa fiu psiholog!

Postby admin on Fri Feb 13, 2009 12:00 am

Buna!

Sigur ca este adevarat. E nevoie sa te cunosti tu si sa te intelegi foarte bine, inainte sa ajuti alte persoane sa faca asta.

O zi frumoasa!
Psihoterapeut Gabriel Dinu
www.psihosolutii.ro
admin
Site Admin
 
Posts: 49
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:53 pm

Re: Vreau sa fiu psiholog!

Postby erika_c on Tue Feb 02, 2010 9:14 am

Am revenit!
In vara imi ridic diploma si foaia matricola. Am terminat cu nota 10!!! :D
Problema (sau nu chiar) este ca m-am apucat de un master in Managementul Proiectelor la SNSPA (cu gratie platit de firma la care lucrez).
Am "uitat" pana acum de psihologie, desi citesc constant materiale despre asta, diverse studii etc. Ma documentez, dar am incetat sa mai sper.
Problema mea este de timp... Intre job, master si... cred ca eu... ca in ultima vreme nu ma mai recunosc, sunt obosita permanent, am tensiuni musculare insuportabile, nu reusesc sa ma detensionez cu nimic, nu ma simt stabila mental in sensul ca nu-mi gasesc rostul, simt ca nu am un scop in viata si ca tot ce fac este sa traiesc de pe azi pe maine si sa incep sa ma tem de orice. Mi-am gasit iubirea vietii, asta e singura mea consolare si singurul sprijin real. Uneori imi mai aduc aminte ca nevoia intensa pe care o simt este sa consiliez, sa emit energie pozitiva catre oameni. Sunt ca planta aceea din Star Trek, care se hraneste cu gaz toxic si emite spori ai fericirii. Problema (mai nou) amicului meu bun din Bistrita s-a rezolvat, totul a intrat pe un fagas normal, si aici ma refer la starea lui de spirit mai mult de cat la situatia in sine in care se afla. Iar eu ma aflu intr-un punct in care simt ca ma pierd, cineva mi-a spus ca "nu mai pot de bine" si de asta ma port asa, dar faptul ca ma simt blocata in viata asta profesionala pe care nu mi-o doresc este o povara imensa.
Cred ca ar trebui sa sa scriu undeva care imi sunt punctele forte si slabiciunile si sa incerc sa vad care sunt lucrurile care imi plac cu adevarat sa le fac si sa incerc sa iau o pauza de cateva zile si sa ma gandesc serios la asta, fara nici o influenta exterioara.

De 3 zile nu am mai zambit.

Sper ca nu am deranjat ca am scris aici. Cred ca m-am mai descarcat.
erika_c
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 20, 2009 4:29 pm


Return to Altele

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron