Anxietate generalizata

Moderator: admin

Anxietate generalizata

Postby vasile on Sun Mar 14, 2010 2:28 pm

Sunt unul dintre cei multi suferinzi de anxietate. E ceva care numai cei in suferinta ma pot intelege. As putea enumera toate simptomele pe care le am, dar de ele toti avem cunostinta, si toti vrem un tratament rapid, sau ceva care sa ne scape de suferinta. Fugim la Biserica, cautam doctori, remedii, psihologi...orice care sa ne aduca starea de bine. La mine a inceput acum vreo 3 ani cu simptome sporadice de furnicaturi si senzatie de arsura(umeri, spate, maini, picioare), la care sau adaugat in timp cefalee, si stare generala de rau. Acum 6 luni a aparut insomnia. Dupa toate analizele medicale(incluzand RMN, analize de sange...) care au iesit bune, s-a pus diagnostic de Anxieate Generalizata. Am ajuns in stadiul ca atunci cand ma enervez sau sunt prea emotionat, ma ustura pielea si am senzatia de amorteala la maini, picioare , muschii gatului si spatelui parca sunt intepeniti. Datorita serviciului(sofer) nu pot sa iau antidepresive, de aceea de o luna am inceput o consilere psihologica on-line. Vreau sa spun ca este cam greu, pentru ca prin sedintele de psihoterapie, noi suntem pusi sa luptam cu noi insine, sa invatam sa gandim rational ceea ce mie imi vine greu pentru ca toata viata mea sa cladit pe calapodul TREBUIE. Am rascolit internetul si peste tot am gasit ca medicamentele sunt bune pentru o perioada, dar singura solutie pe termen lung si cu rezultate este Psihoterapia. Ca sa fiu sincer as vrea sa gasesc o pastiluta care sa ma faca bine peste noapte, dar sunt constient ca nu exista. As dori sa mai vorbesc si cu alte persoane aflate in aceasta situatie, sa mai impartasim din experienta nefasta prin care trecem, sa ne putem "ajuta" cu vorba, si sa ne incurajam in speranta ca vom reveni si noi la normal....
vasile
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 31, 2010 10:24 pm

Re: Anxietate generalizata

Postby grapefruitmoon on Mon Oct 11, 2010 9:02 pm

Salut!
Omule bun, numele meu e Bogdan , am 32 de ani. Sint sofer profesionist (retine !) si iau antidepresive. Eu sufar de un episod depresiv major si iau NOPEKAR -un soi de CYMBALTA cu efecte secundare mai putin devastatoare. Am tinut sa incep cu asta , pentru trebuie sa stii ca exista si varianta antidepresivelor , fara riscuri! pentru activitatile cotidiene)
Acum, sfaturi prietenesti gasesti peste tot si/sau on line. Sfatul pe care ti-l pot da eu, e sa mergi la un medic psihiatru meserias care sa se uite in ochii tai si sa-ti spuna daca-ti trebuie medicatie si psihoterapie comportamental-rational-cognitiva in paralel -sau numai psihoterapie. Lasindu-ma pe mine de-o parte ,eu cred ca cuvintul e mai important decit orice medicament.
Acum, varianta antidepresantelor nu trebuie sa te sperie atit de tare incit sa nu mergi la psihiatru. Sint si psihiatrii exceptionali care nu-ti umplu creierii de medicamente daca nu e cazul. Daca intr-adevar ai anxietate generalizata, mergi la doctor!
Nu vreau sa ofensez oamenii care incearca sa te ajute! Numai ca in cazul in care nu te vede cineva s-ar putea sa te afunzi si mai rau in nisipul miscator.
In ce ma priveste, eu am facut terapie cu psihiatru si in paralel medicamente(IMAO-Moclamine...) Pentru ca nu am facut eforturi si am asteptat raspunsurile din afara , am primit NOPEKAR...
Trebuie sa recunosc ca sint muci , eu cu mine. Sper c-o sa-mi revin!Altfel, onduc si camionul (20t)si merg si cu motocileta(am o Kawa de 750) .
Si retine un lucru , frate: UNA E SA_TI DORESTI ,ALTA E "TREBUIE". NU TREBUIE NIMIC! TREBUIE SA TRAIESTI SANATOS. Lasa vremurile de o parte. Nu e nimeni obligat sa manince daca nu-i e foame
GO IT!
Sa ai viata!
grapefruitmoon
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 11, 2010 8:13 pm


Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron