Page 1 of 1

depresie

PostPosted: Mon Jan 21, 2013 7:28 am
by ancao
Buna! sora mea are o problema de greutate. de cand o stiu tine diete si se chinuie sa slabeasca insa niciodata nu ajunge la forma dorita. de vreo doua saptamani este foarte trista si nu mai vrea sa faca nimic. nu se mai duce la munca, nu vrea sa mai manance nimic si nu vorbeste cu nimeni. spune ca nu are nimic. am citit cate ceva despre depresie pe depresiv.ro. credeti ca poate sa fi cazut in depresie?

Re: depresie

PostPosted: Mon Jan 21, 2013 10:23 am
by Psih Irina Paraschiv
Buna Ancao,

Imi pare foarte rau sa aud ca sora ta se confrunta cu aceste stari neplacute. Imi dau seama ca va este greu si ma bucur ca ai apelat la ajutorul nostru.

Din pacate informatiile descrise de tine aici sunt foarte limitate si insuficiente pentru a face un diagnostic. Intr-adevar o izolare sociala si o stare de tristete prelungita pot fi de rau augur atat pentru calitatea vietii, cat si pe viitor pentru a solutiona cat mai bine situatiile dificile - insa recomandarea mea ar fi sa cauti sa o convingi pe sora ta sa urmeze cateva sedinte de psihoterapie cognitiv comportamentala.

Asta pentru ca aceasta orientare are o eficienta foarte bune pe o gama larga de afectiuni. Un psihoterapeut e cel mai in masura sa faca o evaluare corecta si sa stabilieasca impreuna cu sora ta o strategie de ajutor cat mai buna. Mai mult, impreuna cu un psihoterapeut sora ta isi va putea explica si intelege mai bine ce se intampla in mintea si corpul ei atunci cand nu se simte bine si apoi va lucra impreuna cu psihoterapeutil catre a gasi cea mai buna cale de a-si redobandi echilibrul.

Sper ca am reusit sa iti fiu de ajutor si nu ezita sa ma contactezi mai departe pentru mai multe informatii.

O zi frumoasa!
Irina Paraschiv
Psihoterapeut
+4 0735 884 103
http://www.psihosolutii.ro
http://www.gandestesanatos.ro