Nu imi este bine si va rog sa ma ajutati sa schimb lucrul acesta, dar pentru a ma putea ajuta e mai bine sa incep cu inceputul.
Am analizat ceea ce simt si ceea ce ar fi putut contribui la starea de dezechilibru pe care o traiesc din 2003 si concluzia mea (poate ca nu e asa, va rog sa imi spuneti Dvs) cred ca ar putea fi doua cauze.
Prima incepe undeva in adolescenta: am avut o copilarie frumoasa, desi parintii s-au despartit cand eram mica, dar totul s-a schimbat in adolescenta si chiar dupa ce am depasit aceasta faza, nu aveam voie sa fac aproape nimic din ceea ce faceau cei de o varsta cu mine, cand mama era suparata nu aveam incotro si trebuia intotdeauna sa cedez, sa las de la mine ca sa fie bine, sa reinstaurez armonia in casa.
Mai mult decat atat nu stiu de cate ori nu am auzit "mi-am sacrificat viata pentru tine, asa ca tu trebuie..."
Rezultatul a fost ca si in prezent ma comport la fel – fac tot ce pot ca cei de langa mine (sotul, fetita) sa fie multumiti din toate punctele de vedere. Si daca nu reusesc, daca exista tensiuni, discutii am o stare neplacuta si ma simt vinovata.
Si intr-un tarziu m-am desprins, mi-am cladit o familie, au trecut anii…...si a intervenit cea de a doua cauza care a si declansat starea actuala: acum 7 ani, in urma unei afectiuni tiroidiene (hipotiroidia) mi s-a declansat o depresie cu tulburari anxioase, de care sufar si in prezent. Mentionez ca sunt si in prezent in tratamen psihiatric usor.
Sunt asa cum s-ar spune functionabila, adica merg la servici, conduc incerc sa duc o viata normala, asta aparent in realitate am o stare de tristete, de gol cu care ma lupt zilnic si ma stradui sa nu se obvserve - adica la servici imi indeplinesc responsabilitatile si acasa incerc sa fiu o mama si o sotie normala.
Dar pe zi ce trece acest efort este din ce in ce mai mare si mie teama sa nu clachez.
In concluzie simt ca ma pierd, ca nu ma mai bucura nimic si totusi as vrea sa merg mai departe, sa ma schimb...
Daca imi puteti da un sfat, mi-ar prinde foarte bine.