Terapia online – o solutie la indemana tuturor

Moderator: admin

Terapia online – o solutie la indemana tuturor

Postby michounette on Thu Sep 16, 2010 5:34 am

O copilarie dificila poate fi sursa unor probleme care se inradacineaza foarte adanc. In cazul meu, o mama cu tulburari de personalitate de tip narcisic a agravat alcoolismul tatalui, care in cele din urma a plecat fara sa se uite inapoi. Ca si copil singur la parinti, abandonata de tata si tratata de mama ca un simplu obiect ce ar fi trebuit (in viziunea ei) sa graviteze in jurul ei, increderea mea in mine insami a devenit aproape egala cu zero.
Viata ne rezerva tuturor multe lucruri placute si poate la fel de multe neplacute. Diferenta majora dintre noi este felul in care percepem aceste evenimente si emotiile pe care ni le provoaca. Dupa o copilarie si adolescenta atat de dificile, nu mai aveam nici un fel de incredere in mine (desi puteam sa ma mandresc cu foarte multe realizari si succese), iar in ultimii trei-patru ani am fost aproape in permanenta intr-o stare continua de depresie.
O prietena care tocmai trecuse printr-o perioada mai dificila mi-a povestit de Doina si mi-a dat datele ei de contact. Fiind destul de departe de casa (locuiesc in Paris acum), imi era destul de greu sa gasesc un psiholog roman accesibil aici. De aceea am fost foarte multumita sa aflu ca Doina face si terapie online.
De fapt, ca si eficienta si rezultate, o sedinta online nu se deosebeste cu nimic de o sedinta in cabinet. De multe ori poate fi chiar mai confortabil pentru pacient.
Cateva sedinte m-au ajutat sa imi recastig increderea in mine, sa nu mai fiu paralizata in fata posibilitatii unui esec, iar starea de depresie a inceput sa se diminueze usor chiar de la primele sedinte. Acum pot din nou sa ma bucur de viata, sa imi „savurez” fiecare succes, dar si sa regasesc micile bucurii ale vietii.
Daca acum cateva luni ma trezeam adesea dimineata cu dorinta de a ma sinucide (chiar daca viata mea nu era chiar atat de ingrozitoare), acum am trecut cu brio cateva interviuri de angajare (unde atitudinea mea pozitiva si increderea in sine au fost foarte apreciate), mi-am cumparat chitara si am inceput sa invat sa cant, ma bucur de orice lucru frumos care im apare in cale, de orice floare, orice zi senina si orice clipa petrecuta cu cei dragi.
Pe mine m-au ajutat foarte mult aceste sedinte. Mi-au schimbat mult atitudinea si modul de a vedea viata, cu bune si rele. Pentru cei ce inca mai ezita sa faca sedinte online, eu le recomand cu caldura, si cu la fel de multa caldura o recomand si pe Doina Grasu.
O zi cat mai frumoasa tuturor!
michounette
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 01, 2010 7:56 am

Return to Probleme individuale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron