TOC

Moderator: admin

TOC

Postby l.larisa86 on Thu Nov 04, 2010 8:35 pm

Buna seara!

Mi s-a declansat aceasta boala in 2007, in urma unei situatii stresante, o cearta in cuplu. In acel moment stateam in gazda, la etajul 10 si mi s-a facut teama sa nu ma arunc de la etaj (un gand fulgerator, era la acel moment un asemenea caz la televizor). Din acea secunda am inceput sa-mi fie teama ca nu cumva sa fac vreodata vreun gest de acest fel sa-mi fac rau. Gandurile devenise obsesive, m-am mutat automat de acolo, dar gandurile tot persistau pe teama de a nu ma arunca de la etaj. Am fost la psihiatru, m-a diagnosticat cu TOC, episoade depresive si anxietate. Am urmat timp de aprox 2 ani un tratament cu Asentra, Anxiar, Rivotril si Haloperidol. Cand am considerat ca m-am vindecat am intrerupt tratamentul la indicatiile medicului.
Dupa 8 luni de la intreruperea tratamentului obsesii de acest gen, si mai diversificate, au inceput sa apara din nou pe fond de stres si griji. In concluzie, am ganduri obsesive ca nu cumva sa-mi fac rau la intalnirea mai multor situatii: metrou, inaltime..etc...si mai sunt. Cateodata am impresia ca si vreau sa le fac, numai sa scap de ele...aiurea stiu. Nu mai suport aceasta tulburare.
Am fost din nou, la acelasi medic psihiatru si mi-a prescris acelasi tratament si m-a descurajat intr-un fel spunandu-mi sa mai astept sa fac bebe cel putin 3 luni (imi doresc acest lucru enorm, si nu am reusit timp de 1 an jumatate, desi sunt perfect sanatoasa). De azi incep sa-l iau.
Intrebarile mele sunt:
Daca raman insarcinata, ce fac in acest caz?
O sa am aceste obsesii toata viata?
Este ok acest tratament?
Am 26 de ani si vreau sa fiu o persoana normala...nu mai suport gandurile astea negre!
l.larisa86
 
Posts: 1
Joined: Mon Nov 01, 2010 5:56 pm

Return to Probleme individuale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron