Prietenie

Moderator: admin

Prietenie

Postby FLORENCE on Mon Jan 21, 2013 9:46 am

Buna ziua,

Am o familie de prieteni despre care am observat in ultimii cativa ani ca ma cauta mai mult din interes.
Mi s-a intamplat sa-mi solicite lucruri care pentru mine ar insemna un efort financiar mai mare decat cel pe care l-as aloca pentru daruri.
Anul acesta de sarbatori am primit mesaj de multumire in legatura cu cadoul primit si nu mesaj de raspuns la urari.
In ultima vreme sunt iritata numai gandind la cele de mai sus si am o atitudine pe care vreau sa o inteleg sau mai bine zis vreau sa stiu daca este gresita: am luat o distanta fata de acesti prieteni despre care consider ca nu se ridica la nivelul asteptarilor mele; si daca in trecut le-am dorit mult prietenia si prezenta, acum ii evit pe orice cale.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc mult.
FLORENCE
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 21, 2013 9:12 am

Re: Prietenie

Postby Psih Irina Paraschiv on Tue Jan 22, 2013 4:28 pm

Buna ziua,

Imi pare foarte rau sa aud ca va confruntati cu aceasta situatie. Imi dau seama ca e dificil sa fiu intr-o astfel de postura dificila.
Desi astfel de situatii sunt intr-adevar neplacute, nu e realist intotdeauna sa cerem ca persoanele din jurul nostru sa ne trateze asa cum ne-am dori sau cum am considera noi ca e bine.
Daca din perspectiva dvs relatia nu este una care sa va ajute sau sa va ofere satisfactii - si aici ma refer si la satisfactii de natura personala, sociala - atunci decizia luata nu e neaparat una rea. In aceeasi masura, e bine sa sa luati in calcul si ca, oricat mi-ar placea ca cineva sa aiba o anumita atitudine, acest lucru nu se va intampla doar pentru ca eu imi doresc asta. Pot face tot ce tine de mine astfel incat sa le explic punctul meu de vedere, insa nu e rezonabil sa cer ca ei sa il stie sau sa il accepte.
Fiecare dintre noi va filtra informatiile prin filtrul propriu de credinte si convingeri, iar rezultatul poate sa nu coincida mereu cu punctul dorit de vedere.

Sper ca am reusit sa va fiu de ajutor si nu ezitati sa ma contactati pentru orice informatie mia departe.
O seara frumoasa!

Irina Paraschiv
Psihoterapeut
+4 0735 884 103
www.psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro
Psih Irina Paraschiv
 
Posts: 49
Joined: Sat Feb 11, 2012 2:46 pm


Return to Probleme individuale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron