Draga Gabi,
In primul rand iti urez Casa de piatra! Este o dovada de curaj ca ati hotarat sa va casatoriti de la varsta asta si sa luati impreuna viata in piept.
Din ce mi-ai descris tu, este vorba de stari de anxietate si de mici atacuri de panica. Aceste stari au la baza ganduri de genul " daca sotia mea vrea sa facem dragoste si nu am erectie, acest lucru este o catastrofa si spune despre mine ca nu valorez nimic, ca si barbat". Aceste ganduri negative determina stari negative, de teama, de ingrijorare, care sunt incompatibile cu o viata sexuala armonioasa. Iti recomand sa discuti deschis cu sotia ta si sa ii spui ca e posibil in anumite momente sa fii foarte incordat si sa ai probleme cu erectia, cum de fapt se poate intampla oricarui barbat. Acest lucru este neplacut, insa nu este o catastrofa si, de cele mai multe ori, lucrurile se indreapta foarte repede. O poti ruga pe sotia ta sa te ajute sa te relaxezi in momentele cand esti incordat si lucrurile vor merge foarte bine, ca in aceste ultime zile.
In ce priveste faptul ca sotia ta se enerveaza foarte usor, iti recomand sa discuti cu ea despre lucrurile care o enerveaza, sa analizati impreuna acele lucruri si sa incurajati gandirea constructiva, prin care cautati solutii pentru orice problema apare.
Ma bucur mult ca ai apelat la sfatul unui psiholog si sunt sigur ca o sa va mearga foarte bine.
Ar fi indicat, in caz ca mai apar tensiuni intre voi, sa apelati la cateva sedinte de consiliere psihologica. Banuiesc ca sunt psihologi romani in Spania.
Succes!
P.S.: Daca doresti sa afli mai multe despre situatia ta si sa primesti indicatii si sfaturi de la persoane care au mai trecut prin asta, putem discuta cazul tau in emisiunea mea de la radio Lynx. ( emisiunea " Confidential",
www.radiolynx.ro )