tulburarea obsesiv compulsiva

Moderator: admin

tulburarea obsesiv compulsiva

Postby iulia on Wed Apr 14, 2010 7:11 pm

Buna,numele meu este Iulia si vreau sa va vorbesc putin despre prietenul meu.Are 27 de ani,un job solicitant si o viata relativ normala numai ca de ceva vreme a inceput sa fie tulburat de niste ganduri fara nicio logica dupa spusele lui.O sa descriu pe scurt simptomele si de ce cred eu ca este vorba despre TOC,fara sa fiu specialist,numai din ce m-am documentat pe net.
Gandurile constau in faptul ca ii este frica sa nu faca rau cuiva drag,e perfect constient ca nu ar fii in stare,ca nu ar face vreodata dar cu cat incerca sa le alunge cu atat ii revin mai mult in minte,atunci se sperie,este tulburat ,sufera chiar un atac de panica cred,dupa care se linisteste psihic dar incepe sa se simta vinovat,trist ,nu intelege de ce i se intampla lui toate astea,sa merga la psigolog este prea speriat sa nu-i puna cine stie ce diagnostic.A inceput sa se fereasca de cutite,nu vrea sa auda la TV sau sa citeasca in presa stiri despre crime.Sunt zile cand uita sau cand poate sa le elimine prin puterea mintii dar si alte zile cand il coplesesc si deobicei crizele obsesive se declanseaza cand vine seara acasa,cand nu mai are mintea ocupata.Astept sfaturi.Multumesc.
iulia
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 13, 2010 9:31 pm

Re: tulburarea obsesiv compulsiva

Postby Roxana Patrascu on Thu Mar 15, 2012 6:44 pm

Buna Iulia,

Ce mai face prietenul tau, cum se mai simte? A solicitat inca ajutor unui psiholog si eventual si unui psihiatru pentru gandurile intrusive? Cu cat mai din timp cu atat mai bine sa scape de aceste ganduri tulburatoare!

Numai bine,
Psihoterapeut Roxana Patrascu
0736.632.545

roxana.patrascu@psihosolutii.ro
Roxana Patrascu
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 14, 2012 8:23 am


Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron