Buna seara. Va scriu in speranta ca ma veti ajuta cu un sfat. Am un copil de 8 ani, nefiind casatorita cu tatal copilului. In urma cu doi ani l-am rugat sa recunoasca copilul, fara nici o obligatie ulterioara din partea lui. Dupa amanari, timp de gandire, anul acesta a facut si acest pas, dar cu conditia sa pastreze legatura cu copilul. Am acceptat gandindu-ma ca e bine pentru copil sa isi aiba tatal aproape. Dupa ce am treminat formalitatile mi-a pus conditii in ceia ce priveste cresterea si educatia copilului (tatal este turc deci ca o concluzie vrea sa fie crescuta "ca o turcoaica"). Am acceptat dar... el nu e pregatit sa faca recunoasca fata de prieteni, rude, familie(e insurat) acest copil, nu "simte chiar ce trebuie, si nici nu vrea sa simta mai mult". I-am propus sa am incredintarea copilului prin hotarare judecatoreasca pentru a nu fi obligat sa mentinem legatura, dar refuza, vrea sa pastram legatura , sa viziteze copilul. Vizitele sunt rare si scurte de multe ori nu sta nici macar o ora. Copilul e din ce in ce mai atasat de el, isi doreste mai mult timp cu el, ii simte lipsa din ce in ce mai mult. Nu inteleg de ce vrea sa mentinem legatura atata timp cat nu vrea sa simta "mai mult" pentru copil, nu vreau pensie alimentara, nu vreau bani de la el, doar afectiune pentru copil. Ma gandesc ca pe masura ce timpul trece, copilul se ataseaza mai mult, iar cand va mai creste putin si va realiza ca nu are "acces in lumea tatalui ei", ca el o tine "ascunsa", copilul va fi afectat.
Ce ar trebui sa fac, sa accept in continuare situatia in speranta ca peste un timp lucrurile se vor schimba, sa departz copilul de tatal lui acum cand inca nu intelege realitatea? Cum sa il conving pe el ca situatia de acum nu e benefica pentru copil pe viitor, si e mai bine sa se departeze de copil daca nu vrea sa se implice mai mult?
va multumesc