Cum sa faci fata primei sedinte de psihoterapie

Moderator: admin

Cum sa faci fata primei sedinte de psihoterapie

Postby Raluxx on Mon Sep 17, 2012 7:56 pm

Cel mai greu e sa incepi, asta stim cu totii. Dar asta se intampla mai ales cand ne facem dinainte un scenariu in minte. De fapt prima sedinta este un prim contact cu terapeutul, pentru a ne cunoaste si a ne da seama daca "ne potrivim". Discutam putin despre problema care ne-a adus aici, ne stabilim un obiectiv si cum vor decurge sedintele. Pana aici nimic atat de complicat. Bineinteles, nu avem cum sa stim din prima sedinta daca am definit problema in totalitate sau doar partial, daca pe parcurs nu vom considera ca stilul de lucru nu ne avantajeaza sau daca obiectivul pe care l-am stabilit este ceva ce ar fi cu adevarat de ajutor. Dar din experienta mea pot sa spun ca m-am "convins" sa incep psihoterapia facand pasi mici: sa gasesc un numar de telefon si o persoana, sa sun pentru o programare, sa ma duc la data si ora stabilite la cabinet si, cel mai important, sa nu presupun ca stiu dinainte cum va fi... :)
Raluxx
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 05, 2012 9:02 am

Re: Cum sa faci fata primei sedinte de psihoterapie

Postby Psih Irina Paraschiv on Wed Sep 19, 2012 10:28 am

Buna Raluxx,

Ma bucur sa vad ca ai scris aici experienta ta la prima sedinta de psihoterapie. Intr-adevar multi nu prea stiu la ce sa se astepte si de multe ori au idei sau pareri care ii pot face sa renunte la a mai veni la un psihoterapeut.
Asa cum bine spui, e important ca acestia sa ia decizia, caci apoi drumul e mai usor iar beneficiile de a gasi un psihoterapeut care sa te poata ajuta cat mai bine sunt nemasurate: o capacitate mai buna de a lua decizii, de a-mi controla emotiile negative, relatii interpersonale mai eficiente si per total o calitate mult imbunatatita a vietii!

Cred ca pe cei care cauta ajutor pe acest forum i-ar ajuta mult si sa stie care au fost lucrurile bune pe care le-ai asimilat in urma experientei in lucrul cu mine. Acest lucru ar putea face ca aceste persoane sa se identifice cu tine si cu problemele tale si sa fie mai increzatori in a apela la un specialist care sa ii ajute.

Sper sa auzim de bine in continuare!
Mult succes!
Psihoterapeut Irina Paraschiv
0735 884 103
irina.paraschiv@psihosolutii.ro
Psih Irina Paraschiv
 
Posts: 49
Joined: Sat Feb 11, 2012 2:46 pm


Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron