Am ajuns la Gabi cu melanjul din titlu. Un cocktail total urat. La vremea aia as fi zis groaznic. Ce-i drept e ca problemele mele erau destul de vechi aproape 10 ani de zile. Si a trebuit sa se accentueze si mai si ca eu sa iau atitudine in fata lor. Adica sa am un aproape intreg an catastrofal in care in fiecare zi gandurile mele erau axate aproape exlcusiv pe aceste probleme. Fiecare zi era un nou cosmar cu gandul intre a innebuni sa imi pierde serviciul nu mai eram deloc functional si viata mea se desfasura intre a rezista la job si a zace acasa intre 4 pereti cu gandurile mele. Dupa cateva luni de psihanaliza in care nu am reusit sa imi rezolv problemele astea (poate mi-am rezolvat altele dar in niciun caz pt ceea ce venisem) si dupa niste zeci de milioane cheltuite am decis sa incerc si psihoterapia cognitiv comportamentala. Am ajuns la Gabi printr-o cunostina si am zis ok hai sa incerc documentandu-ma inainte despre el despre psihoterapie si tot asa. Desfasurarea sedintelor era total diferita de ce stiam eu, mi se parea mai mult ca o discutie libera cu explicatii si in care totul e permis de la limbaj la a etala orice problema. Probabil cheia unei vindecari nu consta in cat costa o sedinta sau cat de bun e terapeutul ci in relatia ta cu el. Pana la urma e ca si cum ai o bicicleta dar nu stii sa mergi pe ea. O ai degeaba. Cam asa si la mine, mi s-a explicat mi s-a dat o cheie care functiona ramanand doar ca eu sa o folosesc. Pe masura ce o pui in practica vezi ca dracul nu e asa de negru si toate problemele tale sunt de fapt o cale de a evolua de a deveni un om o persoana mai buna.
Am inteles ca gandurile (cognitia) iti influenteaza comportamentul emotiile si simptomele fizice. Schimband o singura variabila se schimba toate. Astfel ca daca inainte eram agitat, transpiram, aveam impresia de irealitate, de lipsa de energie, ameteli, acum ele nu prea mai exista. Si gandurile negative chiar daca inca exista acum o varianta rationala si pozitiva pt ele. Pt ca sa fiu sincer nimic din ce ma inspaimanta asa de tare nu s-a materializat nici nu am innebunit nici nu am lesinat si nici nu am facut vreo scena.
Probabil procesul la mine este inca in schimbare dar oricum viata mea s-a imbunatatit mult mai mult doar ca trebuie rabdare exericitu si nitel curaj pt a evolua si a face din toate problemele astea istorie.
Si bineinteles sa iti modifici stilul de viata intrucat nu ai cum sa functionezi ok daca tu te uiti tocmai pe tine si tragi de tine precum de un elastic care poate fi intins la infinit. Asta e mai sunt si zile sau perioade mai nasoale dar pana la urma asta nu e nimic nou toata lumea are perioade mai bune sau mai rele, toti avem probleme. Important e cum gandim si cum privim viata. Succes si voi reveni pe masura ce voi face progrese in domeniul asta.