Tehnica respiraţiei complete

După aprox 5 minute, începi tehnica respiraţiei complete. Aceasta include următoarele etape:

1.Inspiraţia: tragi aer uşor pe nas, timp de 5 secunde, până la umplerea cutiei toracice.   Atunci când inspiri dilaţi mai întâi abdomenul, apoi cutia toracică şi la final zona claviculară (ridici uşor umerii). În timpul inspiraţiei îţi imaginezi că aerul conţine energie pozitivă de culoare albastră (în funcţie de preferinţe, se poate alege o altă culoare).

2.Retenţia pe plin: păstrezi aerul inspirat în cutia toracică timp de 5 secunde. Vizualizezi cum energia de culoare albastră circula prin tot corpul, mai ales în zonele pe care le simţi foarte stresate, şi începe să-şi schimbe culoarea deoarece adună toxinele şi stresul din corp.

3.Expiraţia: elimini treptat tot aerul din plămâni, timp de 5 secunde. În timpul expiraţiei vizualizezi cum elimini din corp energia negativă, de culoare neagră (în funcţie de preferinţe, se poate alege o altă culoare).

4.Retenţia pe vid: stai, tot timp de 5 secunde, fără să insipri. În acest timp conştientizează cât mai bine” foamea” de aer.

După aceste etape ciclul respirator se repetă. Sunt necesare minimum 20 de respiraţii complete. Atenţia trebuie focalizată pe fiecare etapă a tehnicii şi pe cât posibil ignoră stimulii interni (gânduri, emoţii etc.) sau externi (zgomote etc).

Această tehnică este foarte indicată mai ales atunci când suntem nervoşi, anxiosi, agitaţi sau stresaţi.

Adu-ţi aminte, relaxarea este rădăcina longevităţii!

Psiholog Roxana Patrascu

Tel. 0736. 632. 545

roxana.patrascu@psihosolutii.ro