• Modalități defectuoase de gestionare a îngrijorării

    Modalități defectuoase de gestionare a îngrijorării

    Cele mai multe dintre persoanele care se îngrijorează au auzit aceste sfaturi de la prieteni bine intenționați sau chiar de la terapeuți cu bune intenții. S-ar putea ca acestea să ne ajute să ne simțim mai bine timp de vreo zece minute. Uneori, încercarea de a gândi pozitiv este o idee bună, dar fiind o…


  • Ești autorul propriei vieți?

    Ești autorul propriei vieți?

    Când te confrunți cu provocări în viața ta, crezi că poți să ai o influență asupra rezultatului sau crezi că totul se află în afara controlului tău și că alte forțe externe determină deznodământul? Răspunsul la această întrebare reflectă ce tip de locus de control ai. Locusul de control se referă la sentimentul de control…


  • Anxietatea socială – ce este și cum o putem învinge

    Anxietatea socială – ce este și cum o putem învinge

    Anxietatea socială este o problemă emoțională caracterizată printr-o teamă intensă de a fi evaluat sau judecat negativ în situații sociale. Persoanele care suferă de anxietate socială se simt adesea extrem de conștiente de sine și trăiesc o teamă profundă de a fi rușinate sau umilite în fața altora. Această anxietate poate duce la evitarea situațiilor…


  • Mitul supereroului

    Mitul supereroului

    Unii oameni se simt liniștiți să aibă în față mereu aceeași persoană, dar mulți alții așteaptă, de-a lungul anilor, o evoluție a partenerului. Când descoperă în el un „nebun”, îi cer să devină în sfârșit un „rege”. Uneori, unul îl identifică de la început pe celălalt ca „nebun” și asta îl atrage, fragilitatea îl emoționează.…


  • Restructurarea cognitivă poate transforma mintea ta

    Restructurarea cognitivă poate transforma mintea ta

    Gândurile negative iraționale au un impact puternic asupra emoțiilor și comportamentelor noastre, ducând adesea la stări de anxietate, depresie sau la o stimă de sine scăzută. Restructurarea cognitivă este o tehnică fundamentală în terapia cognitiv-comportamentală prin care ne propunem să schimbăm credințele distorsionate cu unele raționale și, dacă este concordant cu realitatea, pozitive. Restructurarea cognitivă…


  • Beneficiile ieșirii din zona de confort

    Beneficiile ieșirii din zona de confort

    Dacă ești nemulțumit/ă de cum arată viața ta în prezent, simți că stagnezi și că totul se derulează pe pilot automat, într-un mod previzibil și anost, poate că este momentul să te întrebi dacă nu cumva te-ai făcut prea confortabil în propria viață. Fiecare persoană își creează și are nevoie de o zonă de confort,…


  • Obiceiuri care susțin și accentuează anxietatea

    Obiceiuri care susțin și accentuează anxietatea

    Anxietatea poate fi influențată de o varietate de factori, inclusiv de anumite obiceiuri sau comportamente. Iată câteva obiceiuri comune care pot susține și intensifica anxietatea: 1. Supra-stimularea prin media socială și știri: petrecerea prea mult timp pe platforme de socializare sau urmărirea constantă a știrilor poate amplifica anxietatea. Informațiile negative și senzația de a fi…