-
Cum să cultivăm autocompasiunea?
Compasiune este o atitudine direcționată spre orice ființă vie aflată în suferință (spre ceilalți oameni, spre animale, spre o comunitate, sau chiar spre noi înșine), care înglobează diferite tipuri de emoții și gânduri, chiar și comportamente, presupunând recunoașterea și înțelegerea durerii sau distresului, dar și nevoia de a o ameliora și de a interveni pentru a…
-
Cum să formez și să păstrez obiceiurile sănătoase
Știm cu toții că o schimbare a obiceiurilor este dificilă și că necesită motivație, efort și perseverență. De aceea, pentru a veni în ajutorul tău, am structurat câteva idei de adaptare a mediului înconjurător astfel încât obiceiurile sănătoase să fie mai ușor de implementat. Iată câțiva pași pe care îi poți face: Identifica un comportament…
-
Frica de senzații fiziologice
Emoțiile reprezintă o parte integrantă și indispensabilă a vieții, deoarece ne comunică informații esențiale despre nevoile noastre, motivează acțiunea și ne ajută să ne adaptăm cerințelor vieții. În ceea ce privește modul în care ne trăim emoțiile, probabil ai observat și tu că nu trăiești emoțiile doar la nivel subiectiv, ci le simți inclusiv la…
-
Distorsiunile cognitive și rolul lor în modul în care ne simțim
Distorsiunile cognitive sunt deformări în modul în care noi, oamenii, percepem realitatea. Pot să apară într-o varietate de forme și arată modul greșit în care noi percepem lumea, relațiile, pe noi înșine. Sunt comune tuturor ființelor umane – nu există persoană care să nu folosească aceste tipare de gândire și le dezvoltăm pentru că ne…
-
Managementul timpului
“Se spune că timpul schimbă lucrurile însă, de fapt, tu trebuie să le schimbi.” – Andy Warhol Gestionarea timpului este o problemă comună care, de cele mai multe ori, stă în calea productivității, astfel pot să apară sentimente de inutilitate. De multe ori ne simțim depășiți de sarcinile pe care le avem de finalizat în viața…
-
Importanța somnului
Problemele emoționale, cum este cazul anxietății sau al depresiei, înfloresc într-un sistem prost întreținut și dezechilibrat. Lipsa de somn, obiceiurile alimentare proaste, excesul de cofeină și de alcool și lipsa de mișcare sunt cei mai frecvenți vinovați pentru neglijarea sistemului. Dacă sunt lăsate neverificate prea mult timp, obiceiurile de viață proaste duc la tensiuni emoționale…
-
3 puncte-cheie pentru a obține schimbarea pe care o dorești pentru tine
Ți s-a întâmplat vreodată să îți dorești o schimbare în viața sau în comportamentul tău, dar să nu reușești să te motivezi așa încât să treci la acțiune? Poate vrei să citești mai mult, dar te surprinzi iar și iar răsfoind social media. Sau îți propui să faci mișcare, dar alegi relaxarea pe canapea când ar…