• Rolul acceptării stărilor de anxietate în terapia cognitiv-comportamentală

    Rolul acceptării stărilor de anxietate în terapia cognitiv-comportamentală

    Anxietatea este o reacție normală la stres, dar pentru mulți oameni, aceasta devine copleșitoare și interferează cu viața de zi cu zi. Terapia cognitiv-comportamentală (CBT) s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru tulburările de anxietate. Un aspect esențial al CBT este acceptarea stărilor de anxietate, care joacă un rol…


  • Înțelegerea partenerului critic

    Înțelegerea partenerului critic

    Primul pas către dezarmarea partenerului critic este dobândirea unei mai bune înțelegeri a modului său de a gândi. Această etapă este esențială pentru realizarea modificărilor necesare, care ulterior, vor duce la o relație mai bună. O modalitate de a atinge acest obiectiv este să identifici schemele partenerului tău, care sunt de fapt, credințe de bază…


  • Acceptarea în vindecarea de anxietate

    Acceptarea în vindecarea de anxietate

    Acceptarea este un pas fără de care vindecarea stării de anxietate este aproape imposibil să aibă loc. În același timp, în discuțiile cu clienții care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică, am observat că este și unul dintre pașii cel mai greu de realizat. Este dificil să admiți că „Da, viața s-a schimbat…


  • Anxietatea și schimbarea anotimpurilor

    Anxietatea și schimbarea anotimpurilor

    Anotimpurile au un impact semnificativ asupra stării noastre emoționale și mentale. Este bine cunoscut faptul că toamna și iarna, când zilele devin mai scurte și temperaturile scad, multe persoane experimentează schimbări în dispoziția lor psihică. Una dintre cele mai frecvente reacții este creșterea nivelului de anxietate. Acest fenomen nu este întâmplător și are multiple explicații…


  • Eficacitatea psihoterapiei cognitiv-comportamentale în tratarea anxietății și tulburărilor de panică – descoperiri recente

    Eficacitatea psihoterapiei cognitiv-comportamentale în tratarea anxietății și tulburărilor de panică – descoperiri recente

    Psihoterapia cognitiv-comportamentală (TCC) este considerată una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru o gamă largă de tulburări de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizată și tulburările de panică. În ultimii ani, numeroase studii au fost realizate pentru a evalua eficacitatea acestei forme de terapie în abordarea simptomelor de anxietate și panică. Acest articol…


  • Când este necesară medicația psihiatrică

    Când este necesară medicația psihiatrică

    În lumea modernă, sănătatea mentală a devenit un subiect din ce în ce mai discutat, recunoscut și înțeles. Cu toate acestea, în ciuda progreselor semnificative, subiectul medicației psihiatrice rămâne adesea învăluit într-o aură de stigmat și neînțelegeri. Este esențial să înțelegem când și de ce medicația psihiatrică este necesară, având în vedere implicațiile profunde pe…


  • Depresia: înțelegerea unei afecțiuni comune

    Depresia: înțelegerea unei afecțiuni comune

    Depresia este o tulburare emoțională, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta este caracterizată prin sentimente persistente de tristețe, pierderea interesului pentru activități odată considerate plăcute și o serie de simptome fizice precum oboseală, epuizare, schimbări ale apetitului. Depresia poate avea un impact semnificativ asupra bunei funcționări a vieții cotidiene a unei persoane.…