9 moduri in care psihoterapia te poate ajuta sa iti faci viata mai buna

Ca experti in comportamentul uman, psihoterapeutii sunt formati astfel incat sa te poata ajuta in a face in viata ta acele schimbari care sa iti permita sa traiesti mai echilibrat, fara stari de neliniste, fara ingrijorari ne-necesare, fara stari de depresie. De asemenea, tot ei pot sa ofere o perspectiva obiectiva, lipsita de judecati, asupra unei probleme din viata ta care a fost deja analizata de tine pe toate partile si sa te ajute oferindu-ti o perspectiva sau o solutie la care nu te-ai fi gandit.

Masura in care puteti beneficia de psihoterapie depinde de multi factori, insa noi avem cel mai mare respect pentru curajul si responsabilitatea clientilor care apeleaza la noi.

Astfel incat, iata 9 moduri in care psihoterapia te poate ajuta sa iti imbunatatesti considerabil calitatea vietii:

  1. Psihoterapia te poate ajuta in stabilirea si clarificarea acelor obiective care sunt cel mai importante pentru tine si sa iti dea acele instrumente care sa te ajute in atingerea lor in cel mai eficient mod cu putinta.

  2. Psihoterapia te poate ajuta sa gasesti noi moduri in care sa iti dezvolti relatiile interpersonale, astfel incat sa poti mentine relatii interpersonale eficiente de lunga durata.

  3. Psihoterapia te poate ajuta sa gasesti modalitati noi si inovative de rezolvare a problemelor cu care te confrunti.

  4. Psihoterapia te poate ajuta in a-ti controla starile de anxietate si panica care apar.

  5. Psihoterapia te ajuta in a face fata cu succes situatiilor dificile din viata ta care iti cauzeaza stari de depresie, stres sau pur si simplu sunt inconfortabile.

  6. Psihoterapia te ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si de ascultare, cu efect foarte bun asupra dezvoltarii relatiilor interpersonale.

  7. Psihoterapia iti va acorda ghidajul si suportul necesar astfel incat sa faci pasii necesari la renuntarea la comportamente nedorite (fumat, substante interzise, alcool, jocuri de noroc).

  8. Psihoterapia te va ajuta in gasirea unor modalitati noi si sanatoase de a rezolva anumite probleme in interiorul familiei tale sau in relatiile apropiate.

  9. Psihoterapia te va ajuta sa iti imbunatatesti increderea in tine si in abilitatile tale, prin dezvoltarea si exersarea unor tehnici de re-incadrare si re-evaluare a situatiilor si prin focusarea pe obiectivele importante pentru tine.

E important de stiut faptul ca toate aceste moduri sunt strans legate de faptul ca specialistii nostri folosesc numai tehnici validate stiintific, apartinand orientarii cognitiv comportamentale, cea care are rata de succes cea mai buna in atingerea tuturor acestor scopuri.

Pe termen lung, prin psihoterapia cognitiva vei invata sa fii propriul tau psihoterapeut, reusind sa iti controlezi si restructurezi singur gandurile care stau la baza emotiilor tale negative.

Cabinetul nostru ofera si oportunitatea de a lua contacta cu un psihoterapeut si cu informatiile care va vor ajuta sa intelegeti mai bine cum v-ar putea ajuta in mediul online, fara a veni la cabinet si pastrand confidentialitatea completa, chiar daca aceasta este garantata oricand in relatia psihoterapeut – client.

Aceasta metoda este aplicatia online de dezvoltare personala si psihoterapie www.gandestesanatos.ro , o platforma online in care inscrierea si primele trei sedinte sunt gratuite. Acestea va vor ajuta sa intelegeti ce se intampla in mintea dvs atunci cand treceti prin stari emotionale negative si cum va poate ajuta psihoterapia si consilierea psihologica cognitiv comportamentala in a le intelege si depasi.

Astfel incat, psihoterapia astfel incadrata te va ajuta nu numai sa te simti bine, si sa traiesti mai bine!

Mult succes!

Psihoterapeut Irina Paraschiv