Anxietatea din spatele timiditatii

Atunci cand incepem sa ne dam seama de existenta acestor sentimente este foarte important sa apelam la ajutorul de specialitate, si anume la psihoterapeut, deoarece ignorarea acestor senzatii nu duce spre vindecare, ci din contra, ne poate duce spre o prapastie foarte adanca si intunecoasa. Este foarte important sa intelegem ca „inchisul ochilor” in fata acestor probleme inseamna o stare de neliniste generala, o stare de agitatie foarte obositoare, o stare de epuizare atat fizica cat si psihica, o stare derutanta in ceea ce priveste finalizarea unor lucruri care alta data pareau foarte usoare si acum par fara rezolvare. O data ce intelegem situatia cu care ne confruntam, putem foarte usor sa apelam la un psihoterapeut ca la o persoana de „ajutor”, ca la cineva care este acolo pentru noi, care este acolo doar ca sa ne ajute pe noi sa depasim problemele cu care ne confruntam.

Cauzele care stau la baza anxietatii sunt multiple, ele pot pleca din copilarie, din „sanul familiei”, din invataturile pe care parintii nostri ni le-au transmis, si pot ajunge pana la maturitate, pana la o autoeducatie gresita pe care noi ne-am insusit-o. Important este sa nu uitam ca toti oamenii au moduri diferite de a reactiona la anumite situatii de viata, iar din acest motiv este esential sa invatam sa-i acceptam pe cei de langa noi, chiar daca nu suntem in totalitate de acord cu ce fac sau cu ce zic ei, chiar daca sunt „foarte timizi” si asta ne deranjează, chiar daca nu sunt asa cum am vrea noi sa fie. Psihologul, pe langa faptul ca te poate ajuta sa-ti inteleg timiditatea si sa afli cum ai putea sa faci ca s-o diminuezi si chiar sa scapi complet de ea, va fi alaturi de tine si te va incuraja pe tot acest drum al dezvoltarii personale.

Un lucru esential pe care trebuie sa il tinem minte ar fi: ”nu este grav sa ceri ajutorul si nici sa primesti ajutor; este grav sa ai nevoie de ajutor si sa te prefaci ca nu ai nevoie de nimeni.”

Apelează la ajutor pentru a-ti putea redobandi echilibrul psihic si emotional și pentru a te putea bucura din nou de viața! Daca nu poți ajunge la cabinetul nostru, te așteptam pe www.gandestesanatos.ro! Sedintele se mai pot tine și pe Skype sau Yahoo Messenger cu voce. Acestea durează 50 de minute, iar continutul lor este identic cu cel al sedintelor de la cabinet.

Inregistreaza-te acum!

Psiholog Andreea Neacsu

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro