Asteptari in relatii

Aceste așteptări nerealiste față de ceilalți ne pot declanșa emoții intense de furie sau deprimare, ne pot împiedica să înțelegem comportamentul celeilalte persoane, ne pot determina să nu comunicăm eficient, să facem reproșuri în mod repetat și putem ajunge la ceartă, conflict sau chiar la o distanțare în relațiile noastre. Din aceste motive este important sa învățam cum să schimbăm aceste cerințe absolutiste si nerealiste față de ceilalți și cum să ne controlăm emoțiile puternice pe care ele le determină.

Ceilalți nu îți pot citi gândurile

Un alt lucru pe care îl aud des este: ”Ar fi trebuit să își dea seama ce anume vreau/spun/am nevoie pentru că e ceva normal, firesc ceea ce îmi doresc. Dacă nu și-a dat seama, asta e groaznic și nu suport să se întâmple așa.”

Este normal și firesc să avem nevoi și dorințe în relațiile noastre. Dar este extrem de important să le comunicăm, să ni le exprimăm și să ne asigurăm că celălalt înțelege ce ne dorim din partea lui. Chiar dacă nouă ni se par lucruri simple, dacă ne așteptăm ca cealaltă persoană să le știe, s-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple. Astfel putem ajunge iar la emoții intense care ne pun piedici în relațiile noastre. De aceea este bine să înțelegem că cealaltă persoană nu ne poate citi gândurile și să învățăm cum să comunicăm ceea ce dorim într-un mod eficient.

Dacă observi că problemele în relațiile tale persistă și îți este dificil să le rezolvi singur, merită să cauți acum ajutorul de care ai nevoie și să apelezi la terapie.

Dacă nu poți ajunge la cabinetul nostru din București sau Cluj-Napoca, te așteptăm pe www.gandestesanatos.ro! – Înscrierea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite și ele te pot ajuta să înțelegeți de ce apar aceste dificultăți și vei învață împreună cu psihoterapeutul tău cum să le faci față cat mai bine și să reușești să te bucuri de relațiile tale cat mai mult!

Găsești mai multe detalii dând click aici: Psihoterapie online

Psiholog Roxana Petruș

www.psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro