Atacul de panica peste hotare – ce poti face (ce solutii ai)

Mulţi oameni cu atacuri de panică ne sună din străinătate, însă îmi aduc aminte în mod special de o tânără care m-a contactat cu o voce speriată şi agitată pentru că ea crede că o să înnebunească, că îi tremură tot corpul şi, chiar dacă medicii i-au spus că e sănătoasă, crede că o să îi cedeze inima sau că o să i se spargă un vas de sânge în cap.

Discursul acestei tinere a conţinut peste 90% dintre simptomele unui atac de panică, cum ar fi: palpitaţii, transpiraţii, tremurat, senzaţia de sufocare, ameţeală, derealizare, frică de moarte, tensiune în cap, depersonalizare, senzaţii de amorţeală etc. Fusese la nenumăraţi medici şi trecuse prin nenumărate analize costisitoare care nu arătau nicio problemă fizică. Era foarte speriată şi nu ştia ce poate face în condiţiile în care era într-o ţară străină. Aceste stări îi afectau viaţa, nu mai putea muncii, nu mai ştia ce să facă şi lua în considerare foarte serios să se întoarcă în ţară, să renunţe la tot ce realizase acolo pentru că nu ştia cum să rezolve aceste stări. Însă şi aici intervenea o problemă deoarece era îngrozită la ideea de a merge cu avionul sau chiar şi cu maşina la un drum lung.

Există multe probleme cu care se confruntă şi la care trebuie sa se adapteze românii care emigrează în altă ţară: mediul, oamenii, cultura, un nou serviciu, noi prieteni, etc., si toate acestea în absenţa atmosferei de siguranţă de acasă. Pe lângă toate aceste aspecte mai apar şi tensiuni provocate de noile servicii şi sisteme medicale dintre care unele sunt mult diferite de România şi medicii de aici.

Cu atât mai mult este dificil de găsit şi de relaţionat cu un psiholog din altă ţară, în altă limbă şi cu altă viziune asupra vieţii şi a credinţelor legate de viaţă.

Şi aici intervine dilema: ce facem? Cum putem apela la ajutor în momentul în care panica şi anxietatea îşi fac apariţia şi ne afectează viaţa? Nu ne mai putem bucura, nu mai avem acelaşi randament la muncă, relaţiile sociale sunt diminuate şi nu mai ştim care este drumul de urmat.

Soluţia inovatoare o reprezintă www.gandestesanatos.ro, un program de psihoterapie online, care îţi oferă tot ce primeşti de la o psihoterapie ţinută în cabinet si chiar mai mult. Există interacţiunea aproape permanentă cu un psihoterapeut şi asigurarea unei confidenţialităţi totale. Ai acces permanent la explicaţii, primeşti îndrumări şi suport de la un psihoterapeut cu experienţă şi poţi beneficia de cate o şedinţa – lecţie nouă în fiecare zi (ce durează între 5 şi 20 de minute, le poţi accesa oricând de-a lungul unei zile şi poţi parcurge chiar mai multe într-o zi). Ai posibilitatea şi de a face şedinţe online pe skype sau messenger unde poţi discuta 50 de minte cu psihologul în aceeaşi manieră ca şedinţele din cabinet.

Ca să înţelegeţi foarte bine cum vă poate ajuta psihoterapia cognitiv-comportamentala online, veţi putea accesa gratuit primele 3 şedinţe – lecţii.

Înregistraţi-vă acum pe www.gandestesanatos.ro si faceţi primul pas important in drumul către echilibrarea psihica.

Psihoterapeut Roxana Niculescu
0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro
www.psihosolutii.ro