Cum ajungi amanta si cum poti scapa – parerea psihologului

 

Rolul iubirii intr-o relatie dificila

Aproape nimeni nu face ceva fara sa aiba beneficii, chiar daca sunt mici sau inconstiente. Cel mai important motiv pentru a trai este iubirea, astfel incat el este suficient pentru ca unele persoane sa-si incalce convingeri si principii pe care le au de cand se stiu.


Cum putem scapa de o relatie bolnava

Nu este usor sa iesi dintr-o relatie atata timp cat mai exista iubire. E important sa facem o lista cu ceea ce ne dorim de la o relatie (timp petrecut impreuna, inclusiv de sarbatori; atentie mai multa, copii; o casa; un viitor clasic, in care imbatranim impreuna. Urmatorul pas ar fi sa dam un termen pentru ca aceasta relatie sa avanseze si sa ne poata oferi aceste dorinte (o luna, 3 luni, un an etc.). In cazul in care nu se poate, ar fi indicat sa ne rupem complet de partener, sa ne pregatim emotional pentru o suferinta care in medie dureaza 3 luni si sa ne dam voie sa intram intr-o relatie cu o alta persoana. Nu este usor, dar se poate. Bine ar fi sa apelam si la indrumarea unui psihoterapeut care practica psihoterapie cognitiv-comportamentala, ca sa primim toate indicatiile care ne grabesc procesul de reechilibrare.


Daca nu locuiti in Bucuresti sau va este greu sa ajungeti la cabinet, va puteti inscrie in aplicatia online www.gandestesanatos.roaici inscrierea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite si ele va pot ajuta sa intelegeti mai bine de ce apar dificultati in comunicare si veti invata impreuna cu psihoterapeutul dvs cum sa le faceti fata cat mai bine si sa reusiti sa va bucurati de relatiile dvs sociale cat mai mult!


Psiholog Gabriel Dinu
Tel.: 0724.306.188
Mail: gabriel.dinu@psihosolutii.ro
www.psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro