Cum sa gandim pentru a avea succes in cariera

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont este motivatia! Insa nu toate tipurile de motivatie sunt bune sau folositoare si nu toate ne ajuta sa ajungem unde ne dorim. Este foarte important sa detaliem motivele pentru care ne dorim o cariera, cu tot ce implica ea, sau cele pentru care vrem sa avansam in cariera. Atata vreme cat avem un scop bine stabilit ne va fi mult mai usor sa schitam un plan pe termen scurt, mediu si lung, sa stabilim o strategie si sa nu ne abatem de la ea.

In drumul spre succes exista piedici, probleme, esecuri, dar aproape orice este posibil atata timp cat avem un scop in minte. Nu trebuie sa fie evident sau extraordinar, dar trebuie sa existe.

De asemenea este foarte important sa gandim pozitiv si constructiv. Este indicat sa facem tot ce tine de noi pentru a obtine ce ne dorim, atata timp cat nu ne afecteaza integritatea, sa fim dedicati, perseverenti si dispusi sa facem sacrificii pentru atingerea scopului pe care ni l-am propus. Este greu sa avem o cariera fulminanta daca ne rezumam la cele 8 ore de munca pe zi, care nu sunt neaparat reprezentate de munca la birou.

Cartea ‘Cum a facut idiotul asta de s-a imbogatit si eu nu?’ a lui Robert Shemin reprezinta o lectura interesanta pentru persoanele care isi doresc sa euseasca in viata. Aceasta prezinta care ar trebui sa fie mentalitatea unui invingator.

Dintre ideile principale ale cartii amintim urmatoarele:

– pentru a reusi sa avem succes este foarte important ca motivatia noastra principala sa nu fie banii, ci sa avem cat mai mult timp. Pentru ce anume? Pentru a face ceea ce ne place! Atata vreme cat gandim in acest fel, vom avea grija sa ne eficientizam timpul;

– suntem oameni, ca toti ceilalti, deci avem drepturi si obligatii! Avem dreptul sa fim fericiti si vom face tot ce tine de noi pentru ca acest lucru sa se intample.

Daca va veti inregistra in programul nostru online veti descoperi diferenta dintre perfectionismul bun, folositor si productiv si perfectionismul nociv, cel care creaza tensiuni majore, anxietate, stres, si care ne va sabota, mai devreme sau mai tarziu, performanta, sanatatea si succesul.

Daca va confruntati cu dificultati in oricare dintre aspectele enumerate mai sus, va sugeram sa apelati la cateva sedinte de dezvoltare personala, care va vor ajuta sa va cunoasteti si sa va intelegeti mai bine. In cazul in care nu locuiti in Bucuresti sau nu puteti ajunge la cabinet, va puteti inscrie in aplicatia online www.gandestesanatos.ro. Inscrierea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y8labNSJTWE

 

Succes!

 

Gabriel Dinu

Psihoterapeut

Telefon: 0724.306.188

Email: gabriel.dinu@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro