De ce sa apelezi la un psiholog?

Psihologia a fost mereu un subiect controversat. Până să ajung să termin facultatea credeam ca psihologul este o persoană care îmi poate rezolva toate problemele şi îmi poate citi toate gândurile. Am ajuns apoi în facultate unde am întâlnit profesori, colegi, psihologi, psihiatri, asistenţi medicali etc, oameni normali care m-au făcut să înţeleg ce poate face un psiholog. Aş putea să iau acum o definiţie pompoasă din dicţionar dar nu ştiu ce s-ar înţelege şi poate s-ar ajunge din nou la “cititul gândurilor”.

Psihologul face echipă cu tine pentru a te ajuta. Psihologul ajută şi susţine. Nu dă răspunsuri pe o tava de aur şi nici nu iţi zice ce decizii să iei in viaţa ta. Te ajuta să cunoşti situaţia, problema, resursele, limitele, soluţiile şi să poţi alege un drum. Să accepţi ceea ce nu poţi face, să ai curajul să încerci ceea ce iţi era teamă, sa fii trist fără să fii dărâmat, să-ţi fie teamă fără să fii panicat şi asa mai departe.

Psihologul te acceptă aşa cum eşti, iţi este alături, te susţine, te ajuta sa iti explici ce se intampla cu tine si iti pune la dispozitie instrumentele necesare pentru a-ti depasi problemele si pentru a-ti armoniza viata.

În ce situaţii poţi beneficia de consiliere psihologică sau psihoterapie? Chiar daca problemele par a fi de o natura foarte pragmatică, psihoterapeutul te poate ajuta sa vezi lucrurile în perspectivă, sa le analizezi, sa generezi solutii, să pui lucrurile în balanţă astfel încât să poţi lua o decizie.

Cele mai des intalnite motive pentru care se apelează la un terapeut sunt: stres, anxietate, atacuri de panica, depresii, fobii, obsesii, insomnii, dependente, timiditate, ameteli, palpitatii, ticuri, furie, agresivitate, cosmaruri, migrene, probleme in relatie, dificultati de relationare si emotionale la copii si adolescenti.

Când ai o problemă, caută, citeşte, documentează-te, cere ajutorul prietenilor şi mergi la un psiholog bun. Întreabă-i pe cei care au fost!

Daca echilibrul psihic iti este tulburat, te asteptam cu drag la cabinetele noastre din Bucuresti si Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poti accesa pagina de Contact a site-ului si sa realizezi o programare.

NOU! Acceseaza gratuit primele 3 sedinte-lectii ale platformei de psihoterapie si dezvoltare personala online descarcand aplicatia GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Daca doresti si interactiune cu un psiholog te poti inregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Roxana Dinu (Niculescu)

0722 762 805

roxana.niculescu@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro