Dependenta de sex la barbati – unde se opreste placerea si cand intervine patologia bolii

– obsesia fata de materialele pornografice, adulterul sau masturbarea compulsiva pot fi semne ale dependentei de sex;

– partidele de sex au loc doar pe fond de anxietate sau depresie sau doar pentru a uita de anumite momente grele din viata lui;

– persoana respectiva este dispusa sa cheltuiasca foarte multi bani pentru a-si satisface dorintele sexuale fara sa se gandeasca cate probleme ar putea sa ii aduca acest lucru;

– acest comportament sexual ii aduce numai probleme si necazuri si cu toate acestea nu este dispus sa renunte la sex;

– ii place sa riste cand face sex si nu se gandeste la ce repercursiuni poate avea acest lucru;

– nu intelege notiune cuvantului ”fidelitate”;

– nu este capabil sa mentina apropierea emotionala;

– dupa ce insala, sentimentul de vinovatie este atat de dur incat nu poate ascunde acest lucru si prefera sa il marturiseasca;

– nu isi poate concentra atentia la nimic in afara de sex;

– practic individul traieste o viata dubla, una in care este normal si alta in care aceste simptome ies la iveala.

Daca aceste comportamente dureaza mai mult de sase luni este necesar sa se apeleze la terapie si la un psihoterapeut care ne va oferi sprijin in drumul spre echilibrare.

Aceasta tulburare poate fi prezenta si la femei sub numele de “nimfomanie”, iar la barbati si il putem numi asa zisul sindrom Don Juan.

Unul dintre motivele pentru care poate aparea acest hipersexualism poate fi existenta unei suparari foarte acute sau a unei anxietati, cand suntem deprimati sau stresati. Fiecare individ in parte are propriul mod de a face fata la diverse evenimente care au loc pe parcursul vietii lui, insa putem noi sa continuam convietuirea alaturi de un partener care nu “pierde” niciodata ocazia de a accepta o alta femeie in viata lui, in conditiile in care este insurat sau are o relatie? Si pana la urma cate sanse putem sa ii oferim unui om care nu mai stie cate aventuri a avut? Stiu ca este greu sa stai noaptea si sa plangi, stiu ca este greu sa te uiti la ceas si sa vezi cum orele se transforma precum fulgii de nea in apa din lacrimile tale care iti uda batista si in minte iti rasuna intrebarea ”ce am facut sa merit asa ceva?”, precum un tunet care nu se mai opreste.

In realitate noi nu suntem raspunzatori pentru ce face partenerul nostru deoarece nu conteaza cate partied de sex vom face cu el, intotdeauna va accepta inca o partida cu altcineva. Psihiatrii americani au comparat dependent de sex ca fiind la fel de grava ca si dependenta de alcool sau de droguri. Nu este usor sa fii langa o astfel de persoana, insa daca decidem sa stam alaturi de un partener cu o astfel de tulburare trebuie sa intelegem ca singura metoda de a-l ajuta este ajutorul de specialitate din partea unui psihoterapeut. Noi in calitatea de parteneri, nu ne putem ajuta persoana iubita din cauza implicarii emotionale foarte mari si astfel este necesar sa apelam la o persoana intermediara si obiectiva, cum este psihologul. Sa nu uitam ca nu este grav sa ceri ajutorul si nici sa primesti ajutor; este grav sa ai nevoie de ajutor si tu sa te prefaci ca nu ai nevoie de nimeni.

Apeleaza la ajutor pentru a-ti putea redobandi echilibrul psihic si emotional si pentru a te putea bucura din nou de viata! Daca nu poti ajunge la cabinetul nostru, te asteptam pe www.gandestesanatos.ro! Sedintele se mai pot tine si pe Skype sau Yahoo Messenger cu voce. Acestea dureaza 50 de minute, iar continutul lor este identic cu cel al sedintelor de la cabinet.

Inregistreaza-te acum!

Psiholog Andreea Neacsu

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro