Depresia se poate trata de acasa

– tristete profunda, care se poate observa chiar si pe fata celui care o simte;

– diminuarea interesului sau a placerii pentru mai toate activitatile;
– insomnie sau hipersomnie aproape in fiecare zi;
– lentoare sau agitatie psihomotorie aproape zilnic;
– sentimente de inutilitate sau de culpa excesiva;
– diminuarea capacitatii de a gandi sau de a se concentra, ori indecizie aproape in fiecare zi;
– ganduri recurente de moarte (nu doar teama de moarte), ideatie suicidara recurenta fara un plan anume, ori o tentativa de suicid sau un plan anume pentru comiterea suicidului.

Chiar daca depresia este o tulburare psihica vindecabila, ea este foarte chinuitoare si, lasata netratata, poate fi fatala.

Daca vi se intampla sa aveti starile de mai sus, nu ezitati sa apelati la ajutor de specialitate, respectiv la psihiatru (daca functionalitatea persoanala a fost grav afectata) si la un psihoterapeut (de preferat sa practice o forma de psihoterapie stiintifica, cum este cea cognitiv-comportamentala).

Rolul psihoterapeutului este sa va inteleaga suferinta, sa va fie un sprijin emotional, sa nu va judece, sa va ajute sa intelegeti cum ati ajuns sa va simtiti atat de rau si, foarte important, sa va ajute sa va regasiti echilibrul, pofta de viata si bucuria de a trai. Nu este usor, poate dura luni cateodata, insa in urma psihoterapiei veti capata abilitati psihice care va vor ajuta pe viitor sa faceti fata foarte bine tuturor situatiilor grele din viata.

Protocolul de vindecare a depresiei este adaptat cu succes in programul nostru online de psihoterapie, unde imbinam sedintele pe Skype sau la cabinet cu sedinte-lectii parcurse zilnic sau aproape zilnic de catre cel aflat in suferinta.

Platforma www.gandestesanatos.ro este creata special pentru persoanele care nu pot veni la sediul nostru si cu care sedintele se vor tine pe Skype sau Mess cu video. Aici veti gasi persoane care se confrunta cu aceleasi stari, dar si raspunsuri la intrebarile pe care le aveti (pe Forum), astfel incat sa va regasiti linistea necesara unei adaptari mai bune si armonioase. Inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite.

Psihoterapeut Gabriel Dinu
Telefon: 0724.306.188
Email: gabriel.dinu@psihosolutii.ro