JURNALUL UNEI MAMICI – PARTEA A II-A

Noi, in calitate de parinti, avem puterea necesara de a avea grija ce anume transmitem copiilor nostri: daca noi le transmitem cu grija o informatie, ei nu vor avea nici o problema in a gestiona respectiva situatie, insa daca noi mizam pe faptul ca ei oricum sunt copii si nu stiu inca despre ce este vorba, riscam sa cream o situatie de rivalitate si de respingere intre cei doi copii. Aici vorbim, bineinteles, si despre felul in care mama ii comunica copilului si cum il ajuta sa inteleaga in propriul sau ritm aceasta veste.

Acesta este motivul pentru care este bine sa il pregatim din timp pe copil si sa ii comunicam cum aflam ca suntem insarcinate si sa dezbatem situatia, insa nu din punctul nostru de vedere, adica nu din punctul de vedere al adultului, ci din punctul de vedere al copilului, pentru a vedea cat intelege el din situatia ivita.

De asemenea este bine sa il implicam si pe el in activitatile care sunt necesare pentru venirea bebelusului acasa, cum ar fi: pregatirea hainutelor, pregatirea camerei, practic in orice activitate care are ca principal obiectiv venirea bebelusului.

Sunt multe persoane care se confrunta cu dificultati de comunicare, insa acest lucru nu este o rusine. Sa nu uitam ca nu este grav sa ceri ajutorul si nici sa primesti ajutor; este grav sa ai nevoie de ajutor si tu sa te prefaci ca nu ai nevoie de nimeni.

Apeleaza la ajutor pentru a invinge aceste dificultati si pentru a te putea bucura din nou de viata! Daca nu poti ajunge la cabinetele noastre din Bucuresti sau Cluj, te asteptam pe www.gandestesanatos.ro! Inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite! Sedintele de terapie se pot tine si pe Skype sau Yahoo Messenger cu voce. Acestea dureaza 50 de minute, iar continutul lor este identic cu cel al sedintelor de la cabinet.

Inregistreaza-te acum!

Psiholog Andreea Neacsu

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro