Importanța rutinelor și a obiceiurilor

Fiecăruia dintre noi i se poate întâmpla să treacă prin momente de disconfort emoțional. Desigur, dacă starea se accentuează, este foarte important să solicităm ajutor de specialitate pentru a ne vindeca. Tratarea diverselor probleme emoționale este esențială, dar și mai important este modul în care le putem preveni prin atenția și importanța acordată rutinelor și obiceiurilor noastre. În lipsa unei îngrijiri corespunzătoare, ne putem aștepta la uzură și chiar la tulburări emoționale, ca de exemplu, la anxietate.

Problema este că această tulburare înflorește într-un sistem prost întreținut și dezechilibrat. Lipsa de somn, obiceiurile alimentare nesănătoase, excesul de cofeină și de alcool, precum și lipsa mișcării duc cel mai frecvent la neglijarea sistemului. Dacă sunt lăsate neverificate prea mult timp, obiceiurile de viață proaste duc la tensiuni emoționale și fizice puternice. La rândul lor, acestea cresc nivelul de îngrijorare, de stres și nasc sentimente de copleșire, teamă, panică și numeroase alte simptome și probleme asociate anxietății. Satisfacția pentru viață în general scade, încep să apară probleme de sănătate și, în unele cazuri, se poate instala și depresia.

Vestea bună este că, dacă avem un plan, facem eforturi și suntem dispuși să tolerăm un disconfort ușor, avem șanse să putem gestiona anxietatea și problemele asociate acesteia. Este nevoie să facem unele mici ajustări programului zilnic, care nu sunt neapărat ușoare întotdeauna. La fel ca pentru majoritatea lucrurilor pe care merită să le avem sau să le facem în viață, sunt necesare unele sacrificii și o muncă asiduă. Pentru ca lucrurile să funcționeze, este important să ne luăm un angajament față de noi. De asemenea, la fel de important este să ne luăm un angajament și față de oamenii din viața noastră la care ținem. Să nu subestimăm niciodată puterea unei promisiuni făcute celor dragi că ne vom schimba. Este o sursă importantă de motivație și perseverență. Odată ce ne-am luat angajamente, nu trebuie decât să ne ținem de treabă. În felul acesta, vom putea vedea beneficiile acestor comportamente pentru reducerea anxietății la niveluri pe care le putem gestiona.

Concluzionând, felul în care ne tratăm corpul este în strânsă legătură cu cât suntem de anxioși. Schimbările la nivelul stilului de viață sunt relativ ușor de implementat, dar este necesar să muncim și să facem sacrificii. Dacă depunem eforturi, aproape sigur se va înregistra o scădere a anxietății.

Dacă și tu te confrunti cu astfel de probleme și îți dorești să dezvolți obiceiuri de viață sănătoase, te asteptam la cabinetele noastre din Bucuresti sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poti accesa pagina de Contact a site-ului si sa realizezi o programare.

NOU! Acceseaza gratuit primele 3 sedinte-lectii ale platformei de psihoterapie si dezvoltare personala online descarcand aplicatia GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Daca doresti si interactiune cu un psiholog te poti inregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Ioana Ionicioiu

0746 211 896

ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro