Anxietatea – Musafirul din mintea mea.

… a aparut din senin. Cel putin asa am crezut. Fusese, ce e drept, o perioada foarte grea la serviciu, dar imi spuneam ca trebie sa fiu tare. Eram pe drum spre casa cand am avut primul atac de panica. Pentru cateva momente inspaimantatoare am crezut ca viata mea s-a terminat. De atunci a ramas cu mine… un musafir in mintea mea.

Era ca un prieten protector. Imi atragea atentia asupra pericolelor de care sa ma pazesc. Imi spunea mereu sa am grija. Parca imi amintea de mama… Totusi, de la o zi la alta a inceput sa ma faca atenta la tot mai multe lucruri. Aproape oriunde mergeam imi spunea ca nu sunt in siguranta si ca ceva rau ma asteapta la fiecare colt. Pe masura ce ii dadeam ascultare, vocea Anxietatii devenea tot mai puternica in mintea mea, pana cand nu mai puteam auzi aproape nimic altceva.

Ajunsesem mai precauta decat am fost vreodata… si totusi niciodata in viata mea nu fusesem mai speriata. Eram izolata, inspaimantata, prizoniera in propria mea minte… pana cand mi-am dat seama ca nu trebuie neaparat sa traiesc asa.

Am decis sa iau taurul de coarne… ma rog, sa iau anxietatea de ganduri. Am cerut ajutor. M-am informat. I-am inteles discursul. Am invatat sa ii demontez minciunile si, cu pasi mici, am inceput sa o sfidez. N-a fost intotdeauna usor. Cand nu ii luam in seama amenintarile, urla furioasa in mintea mea. S-a intamplat apoi un fenomen interesant: asa cum inainte, pe masura ce o ascultam devea tot mai puternica, acum, pe masura ce o sfidam devenea tot mai slaba si necredibila…

Am reusit intr-un final sa o dau afara? Da! Mai bate uneori la mine la usa… desigur! Dar nu ma mai poate convinge sa-i cumpar marfa si sa ii cred povestea. Acum stiu ce inseamna sa gandesc rational.

Daca si tu te confrunti cu stari de anxietate, te asteptam la cabinetele noastre din Bucuresti sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite. Poti face o programare la unul din numerele de telefon pe care le gasesti la sectiunea de Contact de pe site.

NOU! Acceseaza gratuit primele 3 sedinte-lectii ale platformei de psihoterapie si dezvoltare personala online descarcand aplicatia GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Daca doresti si interactiune cu un psiholog te poti inregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Sandra Voicu

0729.007.831

sandra.voicu@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro