Cel mai simplu lucru pe care îl poți face acum pentru a-ți recâștiga starea de bine

Cum ar fi dacă ți-aș spune că e ceva ce poți face chiar în acest moment pentru mintea ta, pentru a-ți îmbunătăți dispoziția și capacitatea de concentrare, memoria și nivelul de energie?  Dar și că acest lucru are un efect pe termen lung și te poate proteja de depresie, Alzheimer sau demență. Ai face-o? Citește în continuare dacă vrei să afli cum poți face asta începând de azi din confortul propriei case.

Este vorba despre… mișcarea fizică.

Mișcarea fizică este unul din lucrurile cele mai transformatoare pe care le poți face pentru mintea ta chiar acum.

De ce să faci mișcare?

– În primul rând are efecte imediate asupra creierului tău. Un singur antrenament îți va crește nivelul de serotonină, noradrenalină și dopamine, care au efect asupra dispoziției tale. Sportul schimbă circuitele în creier (mintea ta produce noi celule nervoase) și îmbunătățește claritatea mentală și îți dă un nivel mai mare de energie. Ceea ce îl face eficient în reducerea simptomelor de anxietate și depresie.

– Te ajută la îmbunătățirea atenției.

– Îți protejează creierul. Gândește-te la creierul tău ca la un muschi pe care îl antrenezi prin mișcare. Astfel vei avea un creier puternic.

– Scade nivelul de stres. Participanții la mai multe studii care au avut o zi foarte stresantă și au făcut sport au raportat niveluri de stres mult mai mici pe perioada zilei. Alte studii au arătat că persoanele care practică regulat o formă de sport au o rezistență la factorii de stres mult mai mare decât persoanele sedentare. Exercițiile cardio (de exemplu, joggingul) sunt mai eficiente în reducerea simptomelor de stres.

– Este eficientă în reducere simptomelor de anxietate și depresie.

– Sportul are capacitatea de a ajunge în mușchii inimii și cu cât acest mușchi e mai antrenat, el devine mai puternic și cu atât te vei simți mai liniștit.

Un lucru interesant cu privire la sport e că te ține energic pe tot parcursul zilei, dar seara te ajută să te liniștești. Practic funcționează ca un somnifer natural.

E important să faci sport zilnic sau măcar o dată la 2 zile. Poți să faci orice fel de mișcare, de la o plimbare în mod alert, la a te juca badminton cu prietenii în parc.

Sportul e un miracol, așa că te încurajez să îl practici cât mai des!

Sper ca aceste informaţii să te impulsioneze în cazul în care încă nu faci sport în mod regulat, iar dacă ți se pare dificil să-l introduce în rutina ta zilnică si crezi că te-ar ajuta puțin ajutor din partea psihologului, te așteptăm cu drag la cabinetele noastre din București sau Cluj. În caz că nu poți ajunge, intră pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poți accesa pagina de Contact a site-ului și poți realiza o programare.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore și GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psihoterapeut Andreea Șandru

0751.923.276

andreea.sandru@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro