De ce iubim psihoterapia?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare esentiala este important sa intelegem mai intai ce presupune psihoterapia.

Ea este o imbinare a instrumentelor pe care terapeutul le-a invatat in cadrul pregatirii sale cu dezvoltarea relatiei terapeutice dintre terapeut si client.

Eu inca din copilarie am fost fascinata de ceea ce gandesc si experimenteaza alti oameni si mi-am dorit sa cunosc mai multe in aceasta directie. De multe ori cand mergeam pe strada si intalneam oameni, unii mai tristi, altii mai zambitori si veseli, incercam sa intuiesc povestea din spatele tristetii sau a zambetului, si incercam sa fac legatura dintre ele.

A fost un exercitiu pe care il faceam destul de des si imi placea foarte mult pentru ca asa simteam ca sunt mai aproape de eisi, in acelasi timp, de mine insami. La varsta aceea nu intelegeam de ce fac asta si ce inseamna, insa acele experiente timpurii m-au condus treptat catre psihoterapie.

Odata insusita componenta tehnica, practica din cabinet m-a ajutat sa inteleg diferitele mecanisme de gandire care conduc catre suferinta si am inteles cum pot contribui la atingerea unui echilibru psihologic atat de necesar tuturor.

Iubeam psihoterapia inainte sa stiu ce este, iar acum o iubesc si mai mult pentru ca vad cat de mult poate ajuta oamenii sa isi schimbe modalitatile de gandire care duc la suferinta. O iubesc pentru ca unul dintre acesti oameni sunt si eu, iar prin dezvoltarea personala facuta continuu si cu fiecare sedinta din cabinet, ajung sa imi imbogatesc atat cunostintele, cat si experienta.

Sunt recunoascatoare ca practic psihoterapia si ca astfel pot ajuta zilnic oamenii. Ma consider binecuvantata pentru ca ma pot bucura impreuna cu ei de rezultate, iar asta ma motiveaza sa ma perfectionez continuu.

Fiecare psihoterapeut are povestea lui, dar ceea ce ne uneste este pasiunea pentru psihoterapie si dorinta neincetata de a ajuta oamenii sa depaseasca momentele dificile din viata lor.

Astfel colegele mele spun:

Irina Paraschiv – “Mi-am dorit dintotdeauna sa fiu psihoterapeut, poate chiar inainte de a afla exact ce inseamna aceasta meserie. Acum ca o practic, incep sa o iubesc din ce in ce mai mult. Cred ca lucrul care ma motiveaza cel mai mult e faptul ca am șansa de a lucra cu persoane interesate de dezvoltarea lor personala, persoane diferite, cu background-uri diferite. Imi place mult sa descopar modul in care fiecare om invata sa isi rezolve situațiile cu care se confrunta, imi place sa il ajut sa isi descopere moduri de a gandi și de a vedea lucrurile care sa il ajute sa creasca. In activitatea mea zilnica, sunt alaturi de clienții mei in fiecare zi, ajutandu-i sa isi controleze gandurile irationale, sa isi faca planuri personalizate de schimbare și, foarte important, sa se tina de ele zilnic. Cel mai mult imi aduc o stare de bine momentele in care persoanele cu care lucrez realizeaza ca au tehnici de a indrepta gandurile irationale si obiceiurile greșite pe care și le-au format in atat de mult timp si ca reusesc sa isi schimbe stilul de viata și stilul de gandire, capatand incredere in ei.”

Roxana Petrus – “Atunci cand ceea ce da sens si semnificatie vietii tale este sa ii ajuti pe ceilalti, devine usor sa te indrepti inspre psihoterapie. Ma fascineaza mintile oamenilor si cred ca viata se axeaza pe un proces continuu de invatare si dezvoltare personala. Resimt o imensa satisfactie atunci cand pot sa imi folosesc cunostintele, expertiza si abilitatile pentru a fi alaturi de oameni in confruntarea cu dificultatile lor emotionale.”

Speram ca prin aceste randuri ati reusit sa patrundeti catusi de putin in lumea unui psihoterapeut si daca veti avea nevoie de un ajutor profesionist pentru a va recapata echilibrul interior, acum veti sti ca puteti apela cu incredere la fiecare dintre noi.

Daca nu puteti ajunge la cabinetele noastre din Bucuresti sau Cluj, inscrieti-va pe www.gandestesanatos.ro, unde inregistrarea si primele 3 sedinte lectii sunt gratuite.

NOU! Accesati gratuit primele 3 sedinte-lectii ale platformei de psihoterapie si dezvoltare personala online descarcand aplicatia GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Daca doriti si interactiune cu un psiholog va puteti inregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Mult succes!

Psihoterapeut Mihaela Stîngă (Iote)

0760 737 493

mihaela.iote@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro