Dezvoltarea personala

Am discutat foarte mult in articolele noastre despre modul in care psihoterapia ne poate ajuta in diferite tulburari sau probleme psihologice. Uneori insa nu ne confruntam cu dificultati intense ci doar avem nevoie sa ne imbunatatim anumite abilitati deja existente sau sa devenim mai eficienti in anumite domenii ale vietilor noastre. In acest sens ne poate ajuta dezvoltarea personala, in cadrul careia facem exact acest lucru.

Acest proces presupune evaluarea propriei vieti, a scopurilor si planurilor pe care le ai si a mecanismelor de coping si adaptare pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului. In acelasi timp, te poti astepta la o combinatie intre auto-analiza si autocunoastere, impreuna cu o serie de tehnici, instrumente si strategii tintite asupra lucrurilor specifice pe care doresti sa le imbunatatesti. De multe ori focusul este pe schimbari practice in comportamentele tale si in modul in care te raportezi la ceea ce se intampla in mediul tau.

Dezvoltarea personala presupune imbunatatirea abilitatilor in una sau mai multe domenii din viata noastra: modul in care ne raportam la propria persoana, familie si relatii sociale, locul de munca, timp liber, spiritualitate. De asemenea ea se axeaza si pe autocunoastere, recunoasterea si gestionarea propriilor emotii, schimbare comportamentala, si implica strategii practice pentru adaptarea si functionarea noastra generala cu scopul final de a avea o calitate mai ridicata a vietii.

Poti apela la dezvoltarea personala in cadrul terapiei/consilierii atunci cand:

• Vrei sa schimbi anumite comportamente, dar nu stii cum;

• Ai dificultati in a lua decizii sau in a rezolva anumite probleme;

• Ai probleme in a te concentra la sarcinile de la munca sau la activitatile zilnice;

• Ai dificultati in organizarea timpului și setarea obiectivelor;

• Ai probleme cu timiditatea si modul in care te vezi pe tine ca persoana;

• Iti este greu sa iti recunosti emotiile si sa le gestionezi;

• Iti este dificil sa comunici si sa relationezi cu cei din jur;

• Iti este greu sa faci fata stresului de la locul de muncă si de acasa.

Daca esti interesat(a) sa te dezvolti personal, te asteptam cu drag la noi. Daca nu poti ajunge la cabinetele noastre din Bucuresti sau Cluj, poti intra pe www.gandestesanatos.ro, unde inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poti accesa pagina de Contact a site-ului si sa realizezi o programare.

NOU! Acceseaza gratuit primele 3 sedinte-lectii ale platformei de psihoterapie si dezvoltare personala online descarcand aplicatia GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Daca doresti si interactiune cu un psiholog te poti inregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Roxana Petrus

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro