• Câte picioare are masa ta?

    Câte picioare are masa ta?

    Voi vorbi astăzi despre o metaforă care îmi place foarte mult: cea a mesei. Ea face referire la faptul că o masa este cu atât mai stabilă, mai durabilă, cu cât are mai multe picioare. În cazul în care vreunul din ele pățește ceva – masa nu cade, va rămâne în picioare, sprijinindu-se în celelalte.…


  • 3 moduri prin care să îți înțelegi mai bine emoțiile

    3 moduri prin care să îți înțelegi mai bine emoțiile

    A ne gestiona eficient emoțiile este o abilitate importantă pentru viața noastră de zi cu zi și unul dintre cele mai întâlnite obiective cu care oamenii vin în terapie. Unul dintre pașii importanți în atingerea acestui obiectiv este să învățăm să ne identificăm și numim emoțiile (să le etichetăm ,ex.: anxietate, furie, bucurie, etc.) Dar acest lucru poate să fie mult mai greu decât sună, iar asta deoarece…


  • Te simți inconfortabil în situații sociale?

    Te simți inconfortabil în situații sociale?

    Cu toții avem o nevoie biologică și instinctivă de a ne conecta și de a forma legături semnificative cu ceilalți. Vrem să simțim că aparținem, că nu suntem singuri, că suntem înțeleși și acceptați pentru ceea ce suntem. Deși suntem ființe sociale și împărtășim aceleași nevoi sociale, unii dintre noi avem dificultăți în a ne…


  • NU-urile din viața noastră

    NU-urile din viața noastră

    De multe ori în cabinet discutăm despre a spune “NU”. Și la fel de frecvent discuția se învârte în jurul a cât de greu este să spui “NU” și a motivelor care de obicei ne împiedică să facem asta. Spun adesea că anxietatea este un simptom – ca febra în răceală – și că este…


  • Creierul insomniac și strategii de gestionare

    Creierul insomniac și strategii de gestionare

    Deja vorbim de ceva vreme despre impactul gândurilor asupra emoțiilor noastre și a modului în care corpul nostru răspunde la acestea. Se pare ca ceea ce gândim și modul în care noi o facem poate să interfereze și cu somnul nostru. Adesea observăm cum multe persoane vin în terapie pentru probleme ce țin de anxietate…


  • Atacarea rușinii

    Atacarea rușinii

    Atunci când oamenii fac ceva ce ei consideră greșit, stupid, incompetent sau imoral, foarte adesea își provoacă sentimente profunde de rușine sau vinovăție, se simt deprimați sau lipsiți de valoare. Exercițiile de atacare a rușinii sunt concepute pentru a-i ajuta pe aceștia să-și minimizeze emoțiile de autodevalorizare și de umilire. Un aspect important este legat…


  • Oare este psihoterapia cognitiv-comportamentală potrivită pentru mine?

    Oare este psihoterapia cognitiv-comportamentală potrivită pentru mine?

    Multe persoane se întreabă care este psihoterapia cea mai potrivită pentru ei dintre multitudinea de psihoterapii disponibile în această perioadă. Dacă vrei să stii în ce măsură psihoterapia cognitiv-comportamentală este potrivită pentru tine și problema cu care te confrunți te invit să citesti în continuare. Psihoterapia cognitiv-comportamentală este o terapie care se concentrează pe modul…