• De ce expunerea în anxietate este o oportunitate și nu o corvoadă

    De ce expunerea în anxietate este o oportunitate și nu o corvoadă

    Lucrez în cabinet cu zeci de clienți care își doresc să își învingă stări emoționale negative, să trăiască mai bine, să aibă stabilitate și să poată să se bucure de viață. Fie că este vorba despre teama de a pleca departe de casă, de a merge cu mijloace de transport în comun sau de a…


  • Ce este somatizarea?

    Ce este somatizarea?

    În mod frecvent mi se întâmplă să fiu întrebată, mai ales de către cei care se confruntă cu probleme de anxietate, ce este somatizarea și cum este posibilă apariția și persistența unei game largi de simptome fizice chinuitoare în corp, care nu este explicată de nicio condiție medicală. Multora le este aproape imposibil, cel puțin…


  • Conflictul în cuplu – trei atitudini toxice


  • Care este diferența dintre auto-reflecție și ruminație

    Care este diferența dintre auto-reflecție și ruminație

    Spre deosebire de animale, noi, oamenii avem creierul dezvoltat în așa fel încât să fim conștienți de noi înșine. Conștiința de sine aduce cu ea un mare avantaj: capacitatea de a reflecta asupra noastră, a trecutului, a viitorului, a lumii în care trăim. Și deși această capacitate are o mulțime de beneficii, uneori se poate…


  • Mirajul fericirii

    Mirajul fericirii

    Cu totii ne dorim sa fim fericiti. Acest lucru este promovat si discutat intens in ultima perioada, si daca luam in considerare toate sfaturile, putem sa ne facem o imagine falsa a fericirii si vom fugi dupa un miraj ce nu poate fi atins niciodata. Iata cateva dintre miturile actuale: 1. Fericirea este o stare…


  • Furia și iluzia controlului – Cum să înțelegi și să gestionezi mai bine această emoție?

    Furia și iluzia controlului – Cum să înțelegi și să gestionezi mai bine această emoție?

    „Nu mai suport să mă trateze așa!”; „M-am săturat să fiu cea/cel care vine mereu primul în împăcare!”; „Nu mă respectă suficient și nu știu cum să rezolv asta.”; „Dacă ar face mai multe relația noastră ar fi mai bună!” Îți sunt cunoscute aceste afirmații? Sau, „De ce nu îmi pot impune limite?”; „De ce…


  • Cum putem gestiona coșmarurile?

    Cum putem gestiona coșmarurile?

    Coșmarurile sunt o cauză frecventă a problemelor de somn, ducând la un nivel crescut de stres și anxietate în timpul zilei. Nu puțini sunt cei care se plâng de faptul că li se întâmplă să aibă coșmaruri frecvente în timpul somnului, lucru care le provoacă un disconfort ridicat și îi sperie, crezând că dacă le…