-
Trei idei false despre conflict
Conflictul a obtinut pe parcursul timpului o reputatie nefericita. Multi dintre noi asociem conflictul cu o stare tensionata, cu senzatia de disconfort data de posibilitatea de a pierde sau chiar cu simptome fizice neplacute. Acesta aversiune fata de situatiile conflictuale poate duce la o atitudine de evitare, sau dimpotriva, la o abordare agresiva, rigida si…
-
Cum să acceptăm mai ușor diferențele dintre noi
Mulți dintre noi se lovesc de dificultatea de a accepta și tolera persoanele care din anumite puncte de vedere sunt diferite. Deși în lumea actuală avem tot mai mult acces la diverse culturi și intrăm în contact mai mult cu oameni din medii diferite, lipsa de toleranță pare să fie în continuare o mare problemă…
-
Spune-mi cum îți spui lucrurile, ca să îți spun cum te simți
Modul în care ne spunem lucrurile ne va afecta modul în care le simțim și le percepem. Oamenii nu au altă modalitate de a-și explica ce se întâmplă în afară de limbaj. Este modalitatea cea mai simplă și adaptativă prin care dăm sens lumii din jurul nostru. Limbajul e modul prin care ne exprimăm bucuria,…
-
Controlul asupra panicii cu ajutorul tehnicilor de autoajutorare
Atacurile de panică reprezintă una dintre cele mai frecvente nemulțumiri asociate anxietății în toate culturile. Estimările sugerează că unul din trei oameni se va confrunta cu un atac de panică la un moment dat în viață. Pentru cei care se confruntă cu ele, atacurile de panică sunt deseori considerate cel mai deranjant dintre toate simptomele…
-
Anxietatea socială: ce este și cum o putem depăși
-
Paradoxul schimbării
Psihologul umanist Carl Rogers spunea că „Paradoxul curios este că atunci când mă accept așa cum sunt eu, atunci eu pot să mă schimb”. Citatul acesta circulă în diverse forme și cred că putem avea diferite reacții când intrăm in contact cu ideea pe care o exprimă. Pentru unii din noi acest citat ar putea…
-
Cum îmi dau seama că mă confrunt cu anxietate la locul de muncă?
Atunci când cei mai mulți dintre noi ne gândim la anxietate, ne gândim la o persoană agitată, neliniștită, la atacuri de panică și la o stare emoțională, fizică sau comportamentală care se vede în exterior, pe care ceilalți o pot identifica ușor. Ne gândim poate, unii dintre noi, că oamenii care se confruntă cu anxietate…