-
Teama de succes
„Eu nu vreau sa reusesc!” Aproape nimeni nu s-ar putea imagina pe sine insusi rostind aceste cuvinte. Totusi teama de reusita se poate strecura discret, dar sigur in mintea noastra si uneori ne poate conduce pe drumul bizar al autosabotarii. Succesul este un concept complex. Desi ne ofera o satisfactie imensa din punct de vedere…
-
Avantajul reciproc (win-win)
Fiecare dintre noi negociază în fiecare zi din viață. Chiar dacă nu este vorba despre negocieri care să ducă la reconstrucția unei națiuni sau a unei culturi, este vorba despre discuții cotidiene, banale, în care una dintre persoane dorește un lucru, iar cealaltă un altul (de ex., cine va scoate câinele la plimbare, cine va…
-
Anxietatea – Musafirul din mintea mea.
… a aparut din senin. Cel putin asa am crezut. Fusese, ce e drept, o perioada foarte grea la serviciu, dar imi spuneam ca trebie sa fiu tare. Eram pe drum spre casa cand am avut primul atac de panica. Pentru cateva momente inspaimantatoare am crezut ca viata mea s-a terminat. De atunci a ramas…
-
De ce psihoterapia poate sa ajute pe oricine
Miturile conform carora doar pesoane cu dezechilibre emotionale mari au nevoie de psihoterapie incep incet, incet sa se spulbere. Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la servicii psihologice pentru simplul dar importantul motiv ca doresc sa aiba grija de ele. Totusi, destul de multe prejudecati inca exista si cred ca daca le abordam…
-
Aprobarea celorlalți și aprobarea de sine
Unul dintre cele mai obișnuite moduri în care oamenii încearcă să se simtă mai bine atunci când s-au perturbat este să caute aprobarea altor persoane. Relațiile bune cu ceilalți pot distrage persoanele parțial de la propria autodevalorizare, furnizând relații plăcute care le oferă un plus vieții. Datorită aprobării exterioare, oamenii pot considera că viața merită…
-
Acceptarea, un pas in directia buna
-
Cand e distragerea sanatoasa
Pentru reglarea emotiilor negative intense, una din tehnicile pe care le folosim in psihoterapia cognitiv-comportamentala este distragerea, insa de multe ori aceasta poate fi inteleasa sau aplicata intr-o maniera care nu ajuta. Apar asadar dileme legate de cand si cum putem folosi distragerea astfel incat sa fie folositoare, in care situatii este recomandata, in care…