• Învinge deznădejdea!

    Învinge deznădejdea!

    Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le putem face este să ne simțim fără speranță și totuși să continuăm să mergem mai departe. Oricui i se poate întâmpla la un moment dat să se simtă blocat și fără speranță cu privire la viitor, deoarece este nevoie într-adevăr să schimbe unele lucruri din viața…


  • Imprieteneste-te cu tine!

    Imprieteneste-te cu tine!

    … o idee stranie, ar spune multi! Ma imprietenesc cu colegi, cu vecini, cu persoane care imi impartasesc pasiunile… dar cu mine?! Cu mine traiesc ca nu am de ales. Daca am descrie prietenia ca o relatie pozitiva, voluntara, caracterizata de simpatie, bunavointa si respect, am fi poate de-acord ca cel mai adesea nu avem…


  • Importanta relatiilor sanatoase in viata noastra

    Importanta relatiilor sanatoase in viata noastra

    In ultima perioada, se vorbeste tot mai mult despre un factor cu impact mare asupra sanatatii, si anume singuratatea. Probabil cei mai multi dintre noi cand se gandesc la un stil de viata sanatos, se gandesc la miscare fizica, alimentatie, somn, nivel de stres, si nu iau in calcul calitatea relatiilor interpersonale. Insa exista studii…


  • Depășirea distorsiunilor cognitive

    Depășirea distorsiunilor cognitive

    Conform terapiei cognitiv-comportamentale, cauza dificultăților emoționale și comportamentale nu este reprezentată de ceea ce se întâmplă în contextul nostru de viață, ci de modul în care noi interpretăm ceea ce ni se întâmplă. Așadar, în terapie, focusul nostru este pe acele convingeri disfuncționale sau tipare distorsionate de gândire sau pe așa-numitele distorsiuni cognitive / erori…


  • Asculta-ti inima, dar…


  • Frica de a simti

    Frica de a simti

    In zilele noastre, cu precadere in cultura vestica, fericirea si placerea sunt valori foarte des promovate, atat de des incat la primele semne de tristete sau disconfort, majoritatea din noi reactioneaza cu frica si evitare. Windy Dryden, unul din pionierii terapiei rational-emotive si comportamentale, spune ca generatia noastra este generatia confortului si ca nu rar…


  • Mâncatul emoțional

    Mâncatul emoțional

    Motivul pentru care multe diete eșuează este reprezentat de faptul că nu mâncăm întotdeauna doar pentru a ne satisface foamea. Multe persoane se refugiază în mâncare pentru a scăpa de stres sau pentru a face față emoțiilor neplăcute cum sunt: tristețea, singurătatea sau plictiseala. Problema este că, după ce persoana mănâncă, ajunge să se simtă…