• Pentru o bună sănătate psihică, se recomandă…

    Pentru o bună sănătate psihică, se recomandă…

    Într-o lume agitată și solicitantă, tot mai des ne întrebăm cum ne putem spori și consolida sănătatea psihică? Ce putem face ca să avem o stare de bine și de echilibru emoțional? S-ar putea să fie mai ușor decât crezi, dacă introduci câteva obiceiuri simple în rutina ta: 1. Investește în relații semnificative. Relațiile cu…


  • Stresul în joburile din IT

    Stresul în joburile din IT

    Lucrul în domeniul IT poate fi pe cât de satisfăcător, pe atât de solicitant. Deși progresele tehnologice au revoluționat modul în care trăim și lucrăm, ele au adus, de asemenea, noi provocări și factori de stres pentru profesioniști. De aceea, în acest articol vom explora factorii de stres cu care se confruntă profesioniștii IT și…


  • Criza de sens

    Criza de sens

    Călătoria vieții este o experiență unică pentru fiecare dintre noi, în care momentele de stabilitate și coerență se împletesc cu misterul și impredictibilitatea vieții. Dată fiind natura schimbătoare a vieții, majoritatea dintre noi vom avea cel puțin un moment de contemplare existențială care se va solda cu o criză de sens. Criza de sens are…


  • Ghid pentru o vacanță (mai) reușită

    Ghid pentru o vacanță (mai) reușită

    Este vară și luna august este probabil cea mai intensă lună de vacanțe, tabere sau concedii. Și cu toții ne dorim și avem nevoie de vacanță – de un timp departe de grijile și responsabilitățile pe care le avem în fiecare zi. De un interval în care să putem fi relaxați, liniștiți și liberi. Cum…


  • Cum să cultivăm autocompasiunea?

    Cum să cultivăm autocompasiunea?

    Compasiune este o atitudine direcționată spre orice ființă vie aflată în suferință (spre ceilalți oameni, spre animale, spre o comunitate, sau chiar spre noi înșine), care înglobează diferite tipuri de emoții și gânduri, chiar și comportamente, presupunând recunoașterea și înțelegerea durerii sau distresului, dar și nevoia de a o ameliora și de a interveni pentru a…


  • Cum să formez și să păstrez obiceiurile sănătoase

    Cum să formez și să păstrez obiceiurile sănătoase

    Știm cu toții că o schimbare a obiceiurilor este dificilă și că necesită motivație, efort și perseverență. De aceea, pentru a veni în ajutorul tău, am structurat câteva idei de adaptare a mediului înconjurător astfel încât obiceiurile sănătoase să fie mai ușor de implementat. Iată câțiva pași pe care îi poți face: Identifica un comportament…


  • Frica de senzații fiziologice

    Frica de senzații fiziologice

    Emoțiile reprezintă o parte integrantă și indispensabilă a vieții, deoarece ne comunică informații esențiale despre nevoile noastre, motivează acțiunea și ne ajută să ne adaptăm cerințelor vieții. În ceea ce privește modul în care ne trăim emoțiile, probabil ai observat și tu că nu trăiești emoțiile doar la nivel subiectiv, ci le simți inclusiv la…