• Când crezi că nu meriți ce ai – Sindromul impostorului

    Când crezi că nu meriți ce ai – Sindromul impostorului

    Ce dulce este gustul succesului – sentimentul acela de împlinire și mândrie, explozia de emoții pozitive, încrederea în sine, savurarea validării și aprecierii din partea celorlalți. Pe cât de normale și firești sunt aceste reacții pentru majoritatea dintre noi, pe atât sunt de străine pentru alții. Sunt unele persoane care în ciuda realizărilor, au dificultăți…


  • 7 strategii de gestionare imediată a emoțiilor intense

    7 strategii de gestionare imediată a emoțiilor intense

    Câteodată emoțiile noastre pot să fie copleșitoare, iar în acele momente să ne fie destul de greu să accesăm componenta ratională a minții noastre. O strategie eficientă în aceste momente de tensiune emoțională poate să fie “grounding”-ul (o strategie de coping, de a face față mai ușor unei situații dificile). Această strategie este concepută cu…


  • Ce este sensul în viață?

    Ce este sensul în viață?

    În ultimii 30 de ani, știința a stabilit că „sensul” în viață este la fel de benefic pentru noi precum legumele verzi, activitatea fizică și somnul. Subiectul articolului de față este sensul ca forță pe care o purtăm în noi, care ne ajută să rezistăm și să ne revenim după tot felul de situații negative/stresante. Sensul…


  • Cum gestionăm îngrijorarea legată de locul de muncă?

    Cum gestionăm îngrijorarea legată de locul de muncă?

    Anxietatea legată de locul de muncă nu este o raritate în zilele noastre, impactul acesteia făcându-se simţit asupra performanţei de la locul de muncă, a calităţii muncii şi a relaţiilor cu colegii şi superiorii. De cele mai multe ori, atunci când suntem îngrijoraţi în legătură cu locul de muncă, ne temem că îl vom pierde…


  • De ce să fim autentici

    De ce să fim autentici

    În ce măsură simți că viața pe care o trăiești acum se apropie de viața pe care vrei cu adevărat să o trăiești? Aceasta este o întrebare la care răspunsul ne vine de cele mai multe ori cu ușurință, mai ales dacă discrepanța este foarte mare. Ce nu ne vine la fel de ușor este…


  • Cu anxietatea la psiholog

    Cu anxietatea la psiholog

    Problemele legate de anxietate sunt printre cele mai frecvente atunci când vorbim despre terapie, însă de multe ori ajungem să ne prezentăm la terapie după multe episoade chinuitoare, iar asta deoarece poate nu cunoaștem în adevăratul sens al cuvântului ce înseamnă anxietatea sau ne gândim că terapeutul nu poate să ne ajute cu simptomele pe…


  • Cum să faci față claustrofobiei

    Cum să faci față claustrofobiei

    Claustrofobia este definită, de obicei, drept teama de a fi închis într-un spațiu mic. Ascensoarele și zborul sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii caută ajutor în privința claustrofobiei, dar unii au alte probleme claustrofobice, cum ar fi procedurile RMN sau spațiile de lucru mici. Oamenii se gândesc de obicei că claustrofobia se limitează…