• Speranţă în faţa deznădejdii. Cum învingem lipsa de speranţă?

    Speranţă în faţa deznădejdii. Cum învingem lipsa de speranţă?

    Conform Asociaţiei Americane de Psihologie, lipsa de speranţă reprezintă sentimentul pe care îl avem atunci când credem că nu vom experimenta emoţii pozitive sau o îmbunătăţire a stării noastre. Când suntem lipsiţi de speranţă credem că viitorul arată sumbru, că nimic nu poate ieşi bine sau că totul este împotriva noastră; uneori credem că suntem…


  • Ce cântărește mai mult – binele sau răul?

    Ce cântărește mai mult – binele sau răul?

    S-a vorbit despre bine și rău de la începutul timpurilor, încă de când omenirea a pus bazele primelor societăți. Chiar și în zilele noastre, aceste concepte rămân universale și fundamentale, fiind printre primele pe care le învățăm și înțelegem. În mod firesc, societatea a pus mereu accent pe importanța binelui și a transmis ideea că…


  • De ce ne este greu să luăm decizii și cum putem să ne ajutăm?

    De ce ne este greu să luăm decizii și cum putem să ne ajutăm?

    Viața noastră este guvernată de decizii. Luăm decizii în fiecare secundă a zilei, fie că sunt conștiente sau nu. Atunci când ne ridicăm din pat și pornim spre fereastră pentru a o deschide, am luat o decizie, sau chiar atunci când ne hotărâm dacă azi ne punem lapte în cafea, tot o decizie este. Bineînțeles…


  • Îngrijorează-te eficient

    Îngrijorează-te eficient

    Foarte multe persoane consideră că îngrijorarea este o reacție firească în fața anumitor situații cu care se confruntă. În realitate, depinde foarte mult tipul de îngrijorare la care ne referim atunci când vorbim de atingerea anumitor obiective sau pur și simplu atunci când vrem să ne păstrăm o stare de echilibru într-o anumită situație stresantă.…


  • Călătoriile, drumurile care duc în primul rând spre sine

    Călătoriile, drumurile care duc în primul rând spre sine

    Ceea ce am intuit cu toţii probabil destul de devreme în viaţă, când am experimentat primele călătorii fie în familie, fie alături de colegi sau prieteni, şi anume faptul că acestea au beneficii semnificative asupra dezvoltării noastre sociale, psihologice, fiziologice și emoționale, este în prezent susţinut de o vastă literatură ştiinţifică. Filozoful contemporan Allain de…


  • Cum atragem ceea ce așteptăm să se întâmple

    Cum atragem ceea ce așteptăm să se întâmple

    Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești dimineața și să știi pur și simplu că va fi o zi proastă? Genul acela de zi în care parcă nimic nu decurge conform planului, iar orice ar putea merge prost chiar merge prost. Astfel de zile sunt pe cât de frustrante, pe atât de enigmatice, deoarece ne…


  • Cum depășim frica de frică