• Ce nu știi despre odihnă? – Tipuri de odihnă de care avem nevoie cu toții

    Ce nu știi despre odihnă? – Tipuri de odihnă de care avem nevoie cu toții

    Ți s-a întâmplat vreodată să te simți lipsit de energie și te-ai gândit că dormind mai mult vei rezolva problema, dar cu toate astea să te simți la fel de obosit sau epuizat și după ce ai dormit mai mult? Dacă da, uite de ce: somnul și odihna sunt două lucruri diferite. Majoritatea oamenilor cred…


  • Ce putem face pentru a ţine stresul sub control?

    Ce putem face pentru a ţine stresul sub control?

    În zilele noastre, stresul reprezintă o constantă în viaţa multora dintre noi, chiar dacă nu considerăm cu toţii aceleaşi lucruri ca fiind stresante; intensitatea şi durata stresului pe care îl resimţim depinde de factori diverşi precum personalitatea noastră sau suportul social pe care îl primim. Stresul reprezintă un răspuns natural al corpului nostru la confruntarea…


  • Cum să ne îmbrățișăm regretele

    Cum să ne îmbrățișăm regretele

    În călătoria vieții noastre avem de făcut o alegere – să privim înainte la ce ne așteaptă sau să privim mereu în oglinda retrovizoare. Metaforic vorbind, când suntem cuprinși de regrete, ne petrecem viața uitându-ne în oglinda retrovizoare, omițând ce se află sau ce s-ar putea afla chiar în fața noastră. Chiar dacă o viață…


  • De ce ne este greu să renunțăm la îngrijorare?

    De ce ne este greu să renunțăm la îngrijorare?

    Una dintre emoțiile cele mai controversate ale zilelor noastre este frica. De-a lungul experienței noastre cu viața este normal din când în când să ne simțim agitați sau speriați de diferite contexte de viață: poate un discurs public, poate un examen oral, poate chiar o întâlnire neprogramată cu un urs în pădure. Toate aceste contexte…


  • Cele mai defectuoase modalități de gestionare a îngrijorării excesive

    Cele mai defectuoase modalități de gestionare a îngrijorării excesive

    În cele mai multe articole scrise până acum am încercat să ofer soluții sau să punctez bune practici referitoare la diferite teme, printre care și anxietatea sau îngrijorarea excesivă și nocivă. Pentru că de prea multe ori am observat în rândul clienților diferite modalități de gestionare a anxietății total defectuoase și ineficiente, dar în legătură…


  • Strategii de gestionare a stresului

    Strategii de gestionare a stresului

    Când ne confruntăm cu un stresor (un eveniment sau o condiție care ne produce stres fizic sau emoțional), apelăm la diverse strategii de a-i face față, fie că suntem sau nu conștienți de ele. Deoarece unele strategii pot să nu ajute sau mai mult, să facă rău pe termen lung, e important să învățăm ce…


  • Ce este autocompasiunea și cum îți poate schimba perspectiva asupra vieții

    Ce este autocompasiunea și cum îți poate schimba perspectiva asupra vieții

    Autocompasiunea se referă la a te trata pe tine însuți cu aceiași căldură, grijă și bunătate cu care îi tratezi și pe oamenii dragi din jurul tău. Autocompasiunea e o abilitate care se dezvoltă, e ca un mușchi ce necesită antrenament. Am ales să vorbesc despre acest subiect deoarece majoritatea dintre noi avem un critic interior care ne…