-
Cum ne rezolvăm mai eficient problemele?
Atunci când ne confruntăm cu probleme si situații mai stresante de viața apar si emoții care de multe ori par greu de gestionat și de suportat. Gestionarea acestor probleme poate să fie dificilă și implicit să ne facă să experimentăm emoții nefolositoare și din cauza faptului că putem să avem deficite la nivelul abilităților de…
-
Arta transformării eşecului în oportunitate
Dacă eşti precum majoritatea oamenilor, te îngrijorezi în legătură cu lucrurile care s-ar putea să nu meargă, la un moment dat, precum îţi doreşti. Sfaturi din partea celor din jur sau mesaje către sine precum ,,gândeşte pozitiv!” sau ,,totul va fi bine!” par să nu aibă efectul scontat şi este un lucru cert că educaţia…
-
Anxietatea de disconfort – anxietatea față de anxietate
Se cunoaște faptul că oamenii sunt motivați de obținerea consecințelor pozitive și evitarea consecințelor negative. Altfel spus, oamenii caută în general să se simtă bine și evită să se simtă rău. Putem înțelege această tendință, deoarece nu încape îndoială că emoțiile negative sunt neplăcute, deranjante și uneori de-a dreptul copleșitoare, ceea ce ne face să…
-
Atacul de panica si psihoterapeutul
Este surprinzator cat de multi oameni au atac de panica in ziua de azi! Stresul si anxietatea reprezinta un teren propice pentru nasterea unui atac de panica, iar in prezent este evident ca stresul abunda in vietile noastre. Pe scurt, simptomele unui atac de panica sunt: frica foarte mare, tremuraturi, ameteala, presiune in cap, tulburari…
-
Valorile, acțiunile și depresia
Depresia este unul dintre principalele concepte asociate psihologiei. Acest lucru nu este de mirare atunci când ne raportăm la cât de des întâlnim această tulburare la nivelul populației generale. Răspândirea depresiei la nivel global a făcut ca aceasta să devină una dintre cele mai studiate afecțiuni psihice. Printre simptomele specifice depresiei se numără: tristețea pierderea…
-
Ce inseamna sa depasesti anxietatea?
-
Cum să avem relaţii mai bune cu cei din jur
Fie că este vorba despre relaţia cu partenerul, relaţia cu părinţii sau cea cu colegii, felul în care ne conectăm cu cei din jur este determinant pentru sănătatea noastră emoţională. Relaţiile de calitate, pline de mulţumire, nu apar însă din neant în vieţile noastre, gata formate, ci mai degrabă se dezvoltă cu fiecare întâlnire. Una…