-
Frica de a simti
In zilele noastre, cu precadere in cultura vestica, fericirea si placerea sunt valori foarte des promovate, atat de des incat la primele semne de tristete sau disconfort, majoritatea din noi reactioneaza cu frica si evitare. Windy Dryden, unul din pionierii terapiei rational-emotive si comportamentale, spune ca generatia noastra este generatia confortului si ca nu rar…
-
Mâncatul emoțional
Motivul pentru care multe diete eșuează este reprezentat de faptul că nu mâncăm întotdeauna doar pentru a ne satisface foamea. Multe persoane se refugiază în mâncare pentru a scăpa de stres sau pentru a face față emoțiilor neplăcute cum sunt: tristețea, singurătatea sau plictiseala. Problema este că, după ce persoana mănâncă, ajunge să se simtă…
-
Despre perfectionism…
-
Atentie! Epidemie de stiri…
De cate ori nu v-ati surprins in fata televizorului, vizionand o stire si gandindu-va ca si voua vi s-ar putea intampla ceea ce tocmai ati vazut? Daca luam exemplul stirilor din ultima perioada care relateaza cazurile mortale de gripa, majoritatea din noi cel mai probabil am simtit o anxietate la auzul lor si pentru un…
-
Acele doua cuvinte… pe care ti le spune anxietatea
-
Cum crestem satisfactia in cuplu?
In ultima perioada, din ce in ce mai multa lume refuza sa mai creada mesaje de genul “au trait fericiti pana la adanci batraneti” si constientizeaza ca pentru ca o relatie sa fie sanatoasa si satisfacatoare e nevoie de efort, implicare si munca. Constientizarea e un prim pas si unul foarte important care duce spre…
-
Rolul credinței religioase în situații de suferință emoțională
Mulți oameni s-au folosit, de-a lungul secolelor, de metode religioase și spirituale atunci când erau perturbați emoțional. Făcând acest lucru, unii dintre aceștia au ajuns la o filosofie de autoajutor profundă, care i-a ajutat în timpul celor mai profunde crize ale lor. Idealul creștin, așa cum au arătat numeroși practicanți ai REBT, ne învață că…