• Anxietatea Generalizata

    Simptomele Anxietatii GeneralizateSimptomele cognitive si somatice resimtite in tulburarea de anxietate generalizata sunt: tensiunea musculara; ingrijorarea excesiva; inflexibilitatea in gandire; oboseala accentuata; insomnii;  iritabilitate; tristete; dureri de cap; dificultati de concentrare; uscaciunea gurii; transpiratie, etc.Anxietatea are la baza o componenta de mediu, respectiv factori stresanti si traumatizanti din mediu, precum si predispozitia genetica si dezechilibrele…


  • Anxietatea

    In cazul in care simtiti teama aproape zilnic si aveti descarcari de adrenalina in sange, insotite de efectele firesti dar chinuitoare, descrise mai sus, chiar daca nu sunteti intr-un pericol real sau doar va ganditi la un eveniment care urmeaza sa se intample in viitor, atunci puteti presupune ca anxietatea pe care o traiti este…


  • Atacul de panica

    Caracteristica esentiala a unui atac de panica o constituie o perioada distincta de frica sau disconfort intens, acompaniata de cel putin 4 din 13 simptome somatice sau cognitive,cum ar fi: palpitatiile, transpiratia, tremorul sau trepidatia, senzatia de scurtare a respiratiei sau de strangulare, senzatia de sufocare, durere sau disconfort precordial, greata sau detresa abdominala,ameteala sau…


  • Depresia si cauzele ei

    – dispozitie depresiva in cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi;– diminuare marcata a interesului sau placerii pentru toate sau aproape toate activitatile, aproape in fiecare zi;– pierdere semnificativa in greutate, desi nu tine dieta, sau luare in greutate;– insomnie sau hipersomnie aproape in fiecare zi;– agitatie sau lentoare psihomotorie aproape in…


  • Stresul la serviciu

    Foarte putini oameni stiu ca stresul are doi poli: eustresul, care este un stres bun, folositor si distresul, care este un stres negativ, nociv. Eustresul reprezinta acea cantitate de stres care ne mobilizeaza, care ne determina sa fim eficienti, creativi, rapizi si foarte atenti.( sa va dau un exemplu: Intr-o zi, un prieten mi-a spus…


  • Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

    Rasplata are rolul de a oferi placere copilului in urma efectuarii unui comportament acceptat si dorit de catre parinti. Oferind placere copilului, comportamentul este incurajat si exista sanse mari ca acesta sa fie repetat. Rasplata reprezinta “motivatia pozitiva” si este foarte eficienta in educarea copilului. Pedeapsa este un instrument la fel de important in procesul…


  • “Daca te schimbi tu, ma voi schimba si eu”

    Astfel incat, de multe ori, reactia este aceea de a arunca pisica in curtea celuilalt: ” Dar la tine nu te uiti? Tu de ce nu te schimbi? Ai uitat ce-ai facut ieri?” etc. In acest caz, persoana care a adus primul repros va deveni defensiva si, foarte posibil, ofensiva, aruncand alte si alte reprosuri.…