-
Mancatul compulsiv – bulimia
Ti s-a intamplat vreodata sa mananci prea mult? Sa simti ca daca nu mananci toate prajiturile nu o sa te mai poti concentra la nimic altceva? Sa te trezesti din somn ca sa mananci tot ce gasesti in frigider? Ti s-a intamplat ca dupa un astfel de episod sa simti vinovatie si dorinta acuta de…
-
Seminar ‘Un cuplu armonios si un copil echilibrat’
Familia este primul nucleu al societății, ce oferă stabilitate și speranță. În zilele noastre, statisticile spun că numărul divorțurilor este în creștere, tocmai de aceea problemele din familie merită toată atenția noastră. Familia ne asigură dezvoltarea umană și stabilitatea, în timp ce joacă un rol important în motivare și realizarea cu mai mare ușurință a…
-
Diferența dintre a te simți mai bine și a te face bine
Atunci când lucrăm cu clienții noștri pe diverse probleme emoționale care le afectează viața și funcționarea de zi cu zi este important ca aceștia să înțeleagă că în terapie, scopul nu este doar acela de a se simți mai bine, ci de a se face bine. Desigur că, pe măsură ce persoanele înțeleg cu ce…
-
5 mituri despre psihoterapie
Multe dintre persoanele care nu au apelat niciodata la un psihoterapeut sau care au avut experiente neplacute cu un psihoterapeut in trecut, e posibil sa fi ramas cu cateva prejudecati despre experienta mersului la psihoterapeut. Aceste prejudecati s-au perpetuat si transmis in timp ca niste adevarate mituri care ii impiedica pe multi sa apeleze la…
-
Cum setam limite sanatoase in relatiile noastre
Scopul stabilirii limitelor in relatiile noastre este de a ne proteja si de a avea grija de noi si implica cunoasterea propriei persoane si a valorilor noastre. Limitele ne ajuta sa separam gandurile, emotiile si comportamentele noastre de cealalta persoana si sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce gandim, simtim si facem. In acelasi timp,…
-
Stima de sine versus acceptarea de sine
Cei mai multi dintre noi am auzit la un moment dat conceptul de “stima de sine”, ba mai mult, probabil am si fost incurajati de cei din jur sa ne cultivam o stima de sine crescuta. Pe scurt, stima de sine inseamna valoarea pe care o atribuim propriei persoane. Daca avem stima de sine ridicata,…
-
De ce sa apelezi la un psiholog?
Psihologia a fost mereu un subiect controversat. Până să ajung să termin facultatea credeam ca psihologul este o persoană care îmi poate rezolva toate problemele şi îmi poate citi toate gândurile. Am ajuns apoi în facultate unde am întâlnit profesori, colegi, psihologi, psihiatri, asistenţi medicali etc, oameni normali care m-au făcut să înţeleg ce poate…