• Anxietatea la locul de munca

    Multe persoane care se confrunta cu stari de anxietate la locul de munca vor avea mari dificultati in concentrarea asupra sarcinilor pe care le au de facut zi de zi. Multi dintre ei vor avea tendinta de a amana in mod constant sarcini, ceea ce va duce la consecinte negative asupra performantei lor. De asemenea,…


  • Depresia din dragoste

    Cei mai multi oameni dupa o despartire vor crede ca totul s-a terminat, ca nu isi vor mai gasi niciodata pe cineva care sa ii iubeasca cum a facut-o persoana plecata. Mai mult, dintre persoanele care apeleaza la psihoterapie in urma unei despartiri, foarte multi afirma ca simt ca lumea lor s-a prabusit, ca nu…


  • Fobiile specifice

    Fobia difera de teama prin intensitate mare si manifestarea anumitor simptome:-persoana simte brusc o panica persistenta intr-o situatie care nu prezinta pericol;-reactia fobica este automata, necontrolabila si este insotita de reactii fizice: ritm cardiac accelerat, transpiratie, tremor, respiratie accelerata senzatie de sufocare etc.; -persoana recunoaste ca teama depaseste limitele normale si este resimtita ca o…


  • Ce se intampla in prima sedinta de psihoterapie?

    Prima sedinta de psihoterapie De obicei, prima sesiune de psihoterapie este momentul in care psihoterapeutul tau va aduna cat mai multe informatii despre tine si va afla care sunt ingrijorarile pe care vrei sa lucrezi. Psihoterapeutul te va ruga poate sa completezi cateva chestionare care sa il ajute sa isi faca o idee mai buna…


  • Manifestarea timidităţii la copii

    Copilul care manifestă comportamente de retragere este perceput ca fiind „liniştit, cuminte” şi adesea nu ridică prea multe semne de întrebare cadrelor didactice. Aceste comportamente de regulă, nu interferează cu scopurile educaţionale ale cadrului didactic, fapt care pune copilul la risc deoarece acesta poate deveni uşor ‘‘invizibil’’ pentru educatori. În anumite situaţii sociale copleşitoare, comportamentele…


  • Minciunile copiilor

    Cand se nasc minciunile la copiii?Copiii învaţă să spună minciuni în jurul vârstei de trei ani. Acest fenomen se produce în momentul în care copilul achiziţionează teoria minţii şi învaţă că adulţii nu pot citi gândurile altor persoane iar oferirea informaţiilor false le poate fi de folos pentru a depăşi o situaţie dificilă. Copiii preşcolari…


  • Efectele nevaforabile ale criticii în dezvoltarea copilului

    Copilul de vârstă preşcolară se află într-o perioadă de învăţare intensivă. Învăţarea comportamentelor adecvate este un proces de durată care necesită mult exerciţiu şi multe încurajări. În orice proces de învăţare, greşelile sunt tot mai frecvente la început şi scad pe măsură ce copilul exersează abilitatea sau comportamentul respectiv. De exemplu atunci când învăţăm să…