• Oare este psihoterapia cognitiv-comportamentală potrivită pentru mine?

    Oare este psihoterapia cognitiv-comportamentală potrivită pentru mine?

    Multe persoane se întreabă care este psihoterapia cea mai potrivită pentru ei dintre multitudinea de psihoterapii disponibile în această perioadă. Dacă vrei să stii în ce măsură psihoterapia cognitiv-comportamentală este potrivită pentru tine și problema cu care te confrunți te invit să citesti în continuare. Psihoterapia cognitiv-comportamentală este o terapie care se concentrează pe modul…


  • De ce se poate simți inconfortabil terapia?

    De ce se poate simți inconfortabil terapia?

    Articolul de astăzi este inspirat de o postare din grupul de Facebook – cineva întreba dacă s-a mai întâmplat și altor membri ai grupului ca după ședința de psihoterapie să se simtă mai rău. Răspunsurile primite au fost variate, însă, plecând de la această întrebare aș vrea să discutăm despre motivele pentru care este posibil…


  • Te-ai săturat să ai probleme cu somnul? Urmează acești pași.

    Te-ai săturat să ai probleme cu somnul? Urmează acești pași.

    Cei mai mulți dintre noi trecem prin perioade în care avem dificultăți cu somnul – fie adormim greu, fie ne trezim în timpul nopții, fie ne trezim mult mai devreme decât ne-am propus. Astfel de perioade sunt în general favorizate de stres, îngrijorări, perioade mai solicitante sau schimbări majore de viață, însă nu reprezintă motiv…


  • Tensiunea ca motivator

    Tensiunea ca motivator

    Multe dintre evenimentele de viață prin care trecem (ex., să te căsătorești, să ai un copil, să mergi în vacanță, să te înscrii la o facultate, să-ți schimbi jobul, să-ți începi propria afacere, să planifici o aniversare), oricât de mici sau de monumentale ar putea părea, sunt exemple de factori de stres. Deși stresul are…


  • Puterea transformatoare a suferinţei: creşterea post-traumatică

    Puterea transformatoare a suferinţei: creşterea post-traumatică

    ,,În mijlocul iernii, am descoperit în mine o vară invincibilă”, afirma Albert Camus, facând referire la abilitatea noastră înnăscută de a ne adapta şi de a învăţa din experienţă. Când ne confruntăm cu evenimente generatoare de distres psihologic marcant, pare dificil sau chiar imposibil să găsim sensul în ceea ce trăim. Trauma nu este însă…


  • Renunță la a-ți spune cum ar trebui să te simți și lasă-te să simți

    Renunță la a-ți spune cum ar trebui să te simți și lasă-te să simți

    Trăirile noastre interioare sunt uneori atât de complexe, încât nici noi nu le înțelegem și nu știm cum să ne raportăm la ele. Probabil și tu ți-ai spus la un moment dat că nu trebuie să te simți într-un anumit fel sau poate ți-ai spus că nu trebuie să te gândești la anumite lucruri. Foarte…


  • La an nou, tot eu

    La an nou, tot eu

    Pentru cei mai mulți dintre noi începutul de an este un prilej de a o lua de la capăt, de speranță, de optimism, de a ne propune lucruri, obiective sau a ne mai da încă o șansă la cele vechi. Speranța (încrederea în mai bine) este un lucru benefic, util. Este bine să o hrănim,…