-
Cum ne poate ajuta sportul în lupta cu tulburările emoţionale
Lumea în care trăim ne oferă mai multe facilităţi ca niciodată, fapt ce ne bucură. Există, însă, o serie de aspecte care merită atenţia noastră atunci când vine vorba de activitatea fizică. În trecut, încă din epoca primitivă, mişcarea a făcut parte integrantă din viaţa de zi cu zi a oamenilor, fapt ce a contribuit…
-
Cum să acceptăm inacceptabilul
Se spune că în viață trebuie să acceptăm ce nu poate fi schimbat, să schimbăm ce poate fi schimbat, și să avem înțelepciunea de a face diferența între cele două. Pe cât de adevărat, pe atât de complicat. Pe lângă faptul că uneori nu știm cum să facem asta, acceptarea în sine poate fi un…
-
Cum ne controlează anxietatea
Atunci când vorbim despre anxietate, de multe ori spunem ca ne ține blocați în trecut și înspăimântați vis-a-vis de viitor, însă poate cea mai gravă consecință a anxietatii este aceea că ne fură prezentul. De multe ori persoanele care suferă de anxietate sunt îngrijorate în legătură cu o mare varietate de situații sau probleme. Acestea…
-
Anxietatea socială după izolare
La începutul pandemiei, lucratul de acasă și școala online au părut alternative bune muncii de la birou și școlii față în față. Această soluție ne-a putut ajuta să ne continuăm activitatea și o bună parte din noi au văzut asta chiar ca pe o gură de aer proaspăt, mai ales dacă anxietatea socială nu ne este…
-
Conexiunea cu natura – influenţe asupra bunăstării noastre
De la o simplă plimbare în parc până la o zi petrecută în sălbăticie, pe munte, natura s-a dovedit în rânduri repetate un aliat de încredere în încercările noastre de a avea un stil de viaţă sănătos, sau chiar în lupta împotriva unor tulburări emoţionale precum anxietatea şi depresia. Lista beneficiilor nu se opreşte aici;…
-
Intoleranța la incertitudine
Viața este plină de incertitudine. Nimic nu face mai evidentă această realitate decât pandemia cu care ne confruntăm. Dar chiar și în absența pandemiei, incertitudinea rămâne o parte inevitabilă a vieții deoarece nu avem cum să prezicem și să controlăm viitorul. Putem controla doar ce facem noi în prezent, și putem cunoaște doar atât cât…
-
Cum facem diferența între tristețea funcțională și cea disfuncțională
Atunci când vorbim despre depresie știm că fiecare persoană în parte o experimentează în felul ei. Aceasta poate să interfereze cu activitățile noastre de zi cu zi generând o productivitate mai scăzută sau chiar poate să influențeze relațiile interpersonale. Unul dintre criteriile principale de identificare a depresiei este tristețea, însă cu toții avem perioade în…