-
Cum luam decizii mai bune – Anxietatea de greseala
Cu siguranta ca ati auzit cu totii de persoane care amana cat mai mult luarea unei decizii: ce casa sa imi cumpar? Ce masina mi-ar fi mai buna? E o idee buna sa imi schimb slujba? Ce facultate mi s-ar potrivi? Desigur ca nu toate aceste decizii sunt de natura egala, insa consecintele lor pot…
-
Relatia client-terapeut
Ce implica relatia client-terapeut? Care este rolul tau in aceasta relatie? Ce ar fi bine sa faci pentru ca lucrurile sa merga cat mai bine in cadrul sedintelor si intre sedinte? Cum te poate ajuta relatia cu terapeutul tau sa ajungi la scopurile dorite? Terapia cognitiv-comportamentala se bazeaza pe colaborarea dintre client si terapeut. Acest…
-
Parenting. Ce sa aleg?
“Cate bordeie, atatea obiceie.” Fiecare familie care are in crestere si ingrijire copii este mai mult sau mai putin preocupata de parenting. Sunt persoane care in afara de sfaturile primite de la diversi cunoscuti, nu au nici un fel de preocupare pentru imbunatatirea modului in care isi educa puii, crescand copiii asa cu au fost…
-
Anxietatea si fertilitatea
In ultima perioada tot mai multe cupluri intampina dificultati in perioada de concepere a unui copil. De multe ori punem studiile si mai apoi cariera pe primul loc si avem tendinta de a programa si planifica fiecare etapa din viata noastra, chiar si venirea pe lume a unui copil. Atunci cand planificam sa avem un…
-
Cum rezistam poftelor alimentare. Strategii anti – pofte.
Abtinerea de la pofte este una dintre sarcinile cele mai dificile pentru persoanele care isi doresc sa piarda in greutate. Multe persoane care se lupta cu kilogramele in plus au reale dificultati sa faca fata tentatiilor care apar. Poftele apar puternic de obicei in primele saptamani sau zile de dieta. O data ce limitezi numarul…
-
Costurile problemelor psihologice
Stiati ca? Un raport al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice arata ca in tara noastra aproape 190.000 de adulti si 22.000 de copii sufera de probleme diagnosticate de sanatate mentala, ceea ce inseamna peste 1% din populatia tarii. Numarul persoanelor diagnosticate in fiecare an este in continua crestere, din 30 septembrie 2014…
-
La ce sa te astepti cand vii cu copilul la psiholog
Din fericire, in Romania ultimilor ani, accesul la serivicii psihologice destinate familiei si copilului a devenit mai usor si mai la indemana. Atunci cand in viata copilului nostru apar lucruri care ne ingrijoreaza, cautam ajutor specializat pentru a gasi solutii optime. Care sunt lucrurile la care sa te astepti cand doresti serviciile unui psiholog? –…