-
Ajutor psihologic pentru diaspora
Am cunoscut romani care au incercat sa faca psihoterapie cu un psiholog strain. Putini au reusit sa se faca intelesi cu adevarat, astfel incat nevoia i-a determinat sa caute un specialist roman. Dezvoltarea comunicarii online a influentat si domeniul psihologiei, asa incat psihoterapia online s-a perfectionat de la an la an. Nu numai ca sedintele…
-
Este anxietatea costisitoare?
-
Esti intr-o relatie toxica?
In cazul in care sentimentele au disparut pentru cel putin unul dintre parteneri, sunt sanse mari ca relatia sa nu mai poata fi salvata, deoarece indiferenta genereaza lipsa de motivatie pentru a mai oferi ceva in relatie. Tot in cazul in care cel putin unul dintre parteneri nu mai are sentimente si exista certurifrecvente, apare…
-
Cum ne afecteaza amanarea activitatilor planurile si increderea in sine
Ce este amanarea? Amanarea vine din latinescul ad mane – “ad“ langa si “mane” maine. In multe articole se mai numeste si procrastinare. Amanarea reprezinta in sine reprogramarea permanenta a sarcinilor si planurilor noastre pana in momentul in care acestea nu mai sunt facute deloc sau sunt realizate in graba si nu la standardele pe…
-
Abuzul și dependența de alcool
Abuz de alcool și dependență de alcool Este nevoie să facem o distincție între consumul moderat de alcool și abuzul sau dependența de alcool. Consumul moderat de alcool este dificil de definit. Recomandarea din partea specialiștilor legată de consumul moderat de alcool este de 2 băuturi pe zi pentru bărbați și 1 băutură pentru femei.…
-
Cum ajungi amanta si cum poti scapa – parerea psihologului
Rolul iubirii intr-o relatie dificila Aproape nimeni nu face ceva fara sa aiba beneficii, chiar daca sunt mici sau inconstiente. Cel mai important motiv pentru a trai este iubirea, astfel incat el este suficient pentru ca unele persoane sa-si incalce convingeri si principii pe care le au de cand se stiu. Cum putem scapa…
-
Sportul si activitatile placute
Aceste instrumente insa functioneaza in primul rand ca modalitate de a “ne simti mai bine” si nu de a “ne face bine”. In starile de anxietate, neliniste puternica, panica si depresie psihoterapia cognitiv comportamentala are rezultatele cele mai bune pe termen lung, prin schimbarea acelor ganduri care ne cauzeaza aceste emotii negative. Recomand din ce…