-
Divortul – o cale spre libertate sau o prapastie adanca?
Un divort poate fi foarte traumatizant pentru oricine, aici nu conteaza ca esti un barbat puternic sau o femeie tare, aici nu conteaza cat de tare sau de slab esti, deoarece o astfel de separare implica un consum psihic enorm din partea oricui trece prin asa ceva. Nu este usor sa te „desprinzi” de partenerul…
-
Depresia post-partum sau depresia postnatală
Multe noi mămici se confruntă cu o stare de tristețe după naștere, care se mai întâlnește sub numele de ”baby blues”. Această stare poate dura de la câteva minute sau ore până la aproximativ 1-2 săptămâni și de obicei dispare de la sine. Depresia post-partum însă implică o stare de tristețe mult mai intensă care…
-
Frica de boala in anxietate
De cele mai multe ori exista doua surse principale din care apare aceasta teama, cele doua fiind legate una de cealalta. Prima sursa o reprezinta anumite senzatii fizice neplacute din organism, combinata poate cu un set de analize in care ceva nu a iesit tocmai in parametri normali. A doua sursa, strans legata de prima,…
-
Atacul de panică peste hotare – ce poţi face (ce soluţii ai)
Există multe probleme cu care se confruntă şi la care trebuie sa se adapteze românii care emigrează în altă ţară: mediul, oamenii, cultura, un nou serviciu, noi prieteni, etc., si toate acestea în absenţa atmosferei de siguranţă de acasă. Pe lângă toate aceste aspecte mai apar şi tensiuni provocate de noile servicii şi sisteme medicale…
-
Cum să-ţi controlezi anxietatea. Perspectiva unui anxios.
Nu crede tot ceea ce gândeşti! În tulburările de anxietate, oamenii experimentează tot felul de senzaţii fizice şi psihice: palme transpirate, ameţeli, greaţă, creşterea activităţii cardiace, teama de a nu suferi un atac de cord sau de a înebuni. Dar ce declanşează toate astea? Răspunsul e simplu, chiar dacă greu de acceptat: modul în care…
-
Stresul românilor din diasporă poate favoriza Tulburarea Obsesiv-Compulsivă
O tulburare care poate apărea de multe ori atunci când ne confruntăm cu mult stres in viețile noastre este tulburarea obsesiv-compulsivă. Toți oamenii mai au din când în când gânduri negative și supărătoare, dar majoritatea reușesc să nu le acorde atenție și să își continue viața ca și până atunci. În tulburarea obsesiv-compulsivă, gândurile rămân…
-
De ce se deprima romanii cand pleaca in alte tari
Mai mult, aceste persoane pleaca de obicei singure, stau impreuna cu oameni pe care nu ii cunosc foarte bine in aceste tari, si astfel poate interveni izolarea sociala destul de accentuata. Daca in tara petreceau timp destul cu familia, fara prieteni si fara familie apropiata aceste persoane se pot simti triste, le pot lipsi activitatile…